Construcció D'Un Electroscopi

Páginas: 2 (449 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2012
Càlculs, dades, resultats, observacions
1.- Descripció del procediment de construcció i possibles millores del procés seguit.
Material: Pot de plàstic transparent (tipus mostra d’orina), punxó,filferro gruixut, plastilina i papar d’alumini.
Procediment: Foradem el tap del pot amb el punxó, fem passar el filferro per forat i fixem el filferro a la tapa amb plastilina. Dobleguem en forma de“L” l’extrem del filferro que està situat a l’interior del pot i pengem del ganxo format d’aquesta manera una tira rectangular de paper d’alumini doblegada per la meitat. Fica l’extrem del filferro queestarà situat a l’exterior del pot una esfera compacta de paper d’alumini. Ens assegurem de haver tancat bé el pot.
Millores: La tira rectangular d’alumini s’ha de procurar fer-la el més rectapossible i amb les puntes que en pengen el més juntes possibles però sense arribar-se a tocar.
2.-Toca l’esfera amb una vareta de plàstic. Observa i anota el que passa.
No es veu cap efecte produït altocar amb la vareta de plàstic l’esfera.
3-4.- Frega la vareta de plàstic i atansa la vareta a l’esfera. Observa i anota el que passa. Justifica el que ha passat.
Al haver atansat la vareta deplàstic carregada per la fricció que havíem dut a l’esfera, la càrrega es condueix per l’alumini, el que fa que la càrrega arriba a les lamines de alumini rectangulars molt juntes, i al tenir la mateixacarrega totes dues, es repelen i al repelar-se, s’eleven per tal d’allunyar-se l’una de l’altra.
5-6-7-8.- Electritza dos varetes de plàstic, una lleugerament i una fortament. Atansa la primera varetaa l’esfera. Observa i anota el que passa. Atansa la segona vareta a l’esfera. Observa i anota el que passa. Quina diferència hi ha entre les dues varetes? Com ho expliques? Creus que aquest aparellserveix per mesurar la quantitat de càrrega que te un cos?
En la vareta electritzada lleugerament, les làmines de alumini es repelen dèbilment, i en canvi en l’altra vareta electritzada més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Construcció D'Una Safata. Adaptat N.E.E.
  • Construcció d'un anemòmetre i un estel
  • Disseny I Construcció D'Una Aeronau
  • Electroscopio
  • electroscopio
  • El Electroscopio
  • El electroscopio
  • electroscopio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS