Constructivisme.

Páginas: 3 (592 palabras) Publicado: 25 de diciembre de 2012
El Constructivisme

El constructivisme és un moviment artístic i arquitectònic que va aparèixer per primera vagada després de la Revolució Russa de 1917, especialment en els “Vkhutemas”, o “TallersSuperiors Artístics i Tècnics de l’Estat”. Defensava l’art al servei de la revolució i el poble, reivindicava l’eliminació de la distinció entre les arts i buscava una estètica que fos el reflex del’època de mecanització. En ell, s’acceptaven tot tipus de nous materials i tècniques industrials.
Monument de la Tercera Internacional.

Després de la revolució Russa, era el moment perfecte perposar a proba l’eficàcia de l’art per transformar la societat. La part d’esquerres es va dividir en dos grups depenent de la funció en la que es creia que tenia que tenir l’art: Malévich i Tatlin. Tatlindeia que l’art havia de ser utilitzat per a poder arribar a una societat nova, s’havia d’utilitzar per l’arquitectura, el disseny industrial, cartells, etc. i no com a una activitat estètica. Pertant, és va passar de buscar una presentació estètica, decorativa, a buscar una fusió entre l’art i la tecnologia (considerats els dos medis principals per canviar la societat).
Al 1920, els germansPevsner van provocar una nova escissió de la Vanguardia rusa, en la que no admetien que es digués que totes aquelles obres que no estaven relacionades amb la revolució eren “estructures inútils”. Lapublicació del Manifest realista redactat per Gabo aquell mateix any, oposant-se al Manifest productivista (amb Tatlin com a líder), va dir quines eren les diferències entre els dos conceptes artísticantagònics: els que defensaven la pràctica d’aquell art que buscava la investigació del llenguatge, i la que defensava que l’artista s’havia d’integrar ens els sistemes de producció industrial.Tatlin, considerat creador del moviment Constructivista, va arribar a aquest partint del cubisme (del qual va agafar-ne la composició d’objectes plans) i el futurisme (del que va agafar-ne el interès...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Constructivisme
  • Constructivisme
  • El Constructivisme
  • Constructivism
  • El constructivisme
  • Constructivisma
  • Constructivisme i Ródchenko
  • David ausubel and constructivism

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS