Consumismo. nuestra sociedad y su publicidad

Páginas: 8 (1985 palabras) Publicado: 26 de octubre de 2010
ÍNDEX:

-INDEX…………………………………………………………….1

-INTRODUCCIÓ …………………………………………………..2

- TITOL: El consumisme, la nostra societat i la seva publicitat……..2

-INDEX INICIAL………………………………………………….3 - 4

-INDEX ESCOLLIT…………………………………………………...4

-JUSTIFICACIONS…………………………………………....4 - 5 - 6

-CONCLUSIONS………………………………………………….6 - 7

INTRODUCCIÓ:

En el treball que veurem a continuació podremobservar uns quants elements susceptibles a ser fonts històriques en el futur.

En primer lloc em fet una amplia selecció d’elements q ens podien servir pel nostre treball, que els citarem més endavant, després n’he triat uns quans per tal de poder assolir els objectius del treball.
El tema principal del treball, es a dir, allò que serà un objecte d’estudi en un futur, serà l’estudi del consumisme dela nostra societat i la publicitat que aquest produeix.

Per tal de poder-nos endinsar en el treball, penso que es necessari fer una breu explicació del consumisme, de que es allò que comporta, com s’instal·la dins la nostra societat, etc.

EL CONSUMISME, LA NOSTRA SOCIETAT I LA SEVA PUBLICITAT:

La paraula consumisme és un terme que s’utilitza per descriure els efectes d’igualar lafelicitat personal a la compra de béns i serveis o al consum en general.
El consumisme es veu incentivat principalment per:
La predisposició d’usar i tirar de molts productes, també hi ha algunes patologies com l’obesitat o la depressió, o inclús el fet de fer-se gran ens fan creure més fàcilment en la publicitat enganyosa, pensant que podem resoldre els nostres problemes consumint indiscriminadamentaliments, begudes, articles miraculosos i d’altres tipus de productes, el que també cal esmentar es, la cultura i la pressió social, finalment em de fer referència a la publicitat, que en algunes ocasions aconsegueix convèncer al públic de que una despesa és necessària quan abans es considerava un luxe. La publicitat s'ha establert com una tècnica de comunicació massiva imprescindible per alfuncionament dels mitjans de comunicació moderns. La publicitat no sempre utilitza estereotips socials per a comunicar missatges. El seu propòsit en l'era industrial era vendre productes i promocionar serveis. Avui dia aquesta visió ha canviat i la publicitat estimula l'amor per les marques i crea nous estils de vida, es a dir, es una eina bàsica del consumisme.
Penso que en aquest apartat es importantparlar del que es el consumisme a nivell domèstic, per exemple quan hi ha un producte que s’utilitza una sol cop o molt poques vegades respecte d’un altre que podria durar molt més, com es el cas, d’envasos no retornables, maquinetes d’un sol ús, en lloc de navalles intercanviables, bosses de plàstic de botigues i supermercats, càmeres fotogràfiques d’usar i llençar, en comptes d’unaconvencional,etc. D’aquesta manera la societat genera molta porqueria inorgànica, que es molt superior a la orgànica, es a dir, el consumisme té costos mediambientals greus, i malgrat que cada vegada ens trobem més conscienciats sobre aquest problema, el consum, i per tant la producció, continua augmentant. Si tothom pogués consumir al mateix nivell que la classe consumidora, farien falta tres planetes comaquest per satisfer-la.
Una gran part de la població no té cobertes les seves necessitats bàsiques, i la resta consumeix molt més del que necessita, portant al límit els recursos del planeta, i causant danys ecològics i mediambientals, i injustícies socials i guerres.
Això hauria de fer-nos reflexionar sobre els nostres hàbits de consum i hauríem de generar un canvi intern.

ÍNDEX INICIAL:1- Pel·lícula de Woody Allen, a Barcelona: “Ha revolucionat a la societat catalana, ha mogut la societat catalana en bloc” (El Club TV3)
[pic]
2- Programa: Parlem sense embuts: “ El càncer” (TV3)
[pic]
3- Nina Barbie
[pic]
4- Aparell de vídeo VHS
[pic] [pic]
5- Mineral: Coltan / or blau (Cuarto milenio, cuatro)
[pic]
6- Llei anti, tabac: “Denuncia a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Principales Drogas De Consumo En Nuestra Sociedad
  • La Sociedad Y El Arte Inmersos En El Consumo Y La Publicidad
  • El Alcohol Es Una De Las Drogas M S Consumidas En Nuestra Sociedad
  • Consumismo: ¿La Publicidad Influye Para Formar Nuestra Identidad?
  • La Publicidad Cumple Diferentes Funciones En Nuestra Sociedad
  • Sociedad De Consumo: ¿Consumimos O Nos Consumen?
  • nuestro consumo
  • La Publicidad y la sociedad consumista actual

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS