conta

Páginas: 10 (2321 palabras) Publicado: 23 de octubre de 2013
Prova d’Avaluació Continuada 2.
Enunciats


1- Defineix i diferencia entre ells si s’escau els següents conceptes: Vigilància Tecnològica, Previsió o Prospectiva Tecnològica, Intel·ligència Competitiva, Estat de l’Art, Benchmarking, Due Diligence, Mineria de Dades (Data Mining), Estratègia d’innovació i Tàctica d’innovació.
La vigilància tecnològica és una eina que serveix per poderestablir aquell model que ens guiarà per generar idees innovadores. Bàsicament, permet fer una recerca selectiva de la informació de l’exterior sobre tecnologia, amb la finalitat de que l’empresa, organització, institucions..., puguin conèixer tots aquells factors que puguin afectar a les seves decisions, plans i operacions.
La Prospectiva Tecnològica és podria considerar com aquella eina que ajudaa generar noves idees. Aquesta ens dona suport a tenir una visió a llarg termini, degut a que aquest procés identifica tecnologies genèriques emergents i aquelles àrees de recerca estratègiques per a poder predir possibles escenaris tecnològics. La diferència que hi ha entre aquests dos factors és que, la vigilància té una visió més a curt termini i en canvi la prospectiva tecnològica és tot locontrari.
La intel·ligència Competitiva és podria considerar com un procés per poder obtenir, analitzar i difondre informació sobre el mercat on està immers l’empresa en qüestió i els seus competidors. Tot la informació extreta d’aquesta eina serveix per poder prendre decisions, hi ha de ser reportada a les persones encarregades de la presa de decisions en el moment adequat.
L’estat de l’Art téuna doble vessant, aquesta potser segons si fem referència a l’entorn tecnològic industrial o bé si parlem sobre el camp de la propietat industrial. El significat entre ambdós canvia, degut a que si parlem de l’entorn tecnològic , aquest farà referència a tots aquells desenvolupaments tecnològics més innovadors i que han estat acceptats per la industria. En canvi, si es sobre el camp de lapropietat industrial, és tot allò s’ha pogut publicar abans de la sol·licitud de la patent. Aquestes publicacions poden ser de tot arreu de l’àrea geogràfica, no només d’on s’ha produït la patent.
El Benchmarking és un sistema que utilitzen les empreses amb la finalitat de poder comparar aquells productes, serveis, maneres de fer de les altres companyies. Aquesta avaluació comparativa és fa ambcompanyies que tenen en el seu poder les millors pràctiques.
La Due Diligence és un factor molt utilitzat de forma habitual en el món empresarial, sobretot en temes relacionats amb les adquisicions empresarials. Aquest procés és basa en la recerca de informació sobre una empresa en concret. Amb aquesta informació és podrà fer una valoració del valor d’adquisició de l’empresa. Juntament amb lainformació del valor empresarial de la companyia, la Due Diligence també ens facilitarà informació sobre les exigències de garanties i la conveniència de donar marxa en rere sobra la compra si és dones el cas de que es trobessin riscos o informacions de caire rellevant.
La Mineria de Dades bàsicament és un conjunt de tècniques que facilita l’exploració de grans bases de dades, que potser de maneraautomàtica o semiautomàtica. L’objectiu principal és intentar comprendre el contingut de les dades. Aquest sistema ens ajuda a donar-li sentit a les dades i que els especialistes en el tractament d’aquestes puguin atribuir-li algun significat especial, que serà quan aquestes dades passaran a ser informació rellevant per a la companyia.

L’Estratègia d’innovació son una sèrie de mesures que és prenendintre de l’organització amb la finalitat de poder potenciar-la, degut a que és veu en ella una oportunitat i és per això que l’empresa requereix d’una sèrie d’accions o mètodes per poder extreure el màxim de potencial possible.
La Tàctica d’innovació és durà a terme sempre i quan s’hagi definit l’estratègia d’innovació. Un cop ja tenim el procés anterior, passarem a la tàctica. Aquesta és la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Conta
  • Conta
  • Conta
  • Conta
  • conta
  • CONTA
  • conta
  • conta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS