CONTAMINACIO I CIUTADANIA 2TRIM

Páginas: 2 (489 palabras) Publicado: 4 de junio de 2015
PRESENTACIÓ : PROBLEMA ÈTIC : CONTAMINACIÓ I CANVI CLIMÀTIC.

( I )

Des de la Revolució industrial la espècie humana ha accelerat la depredació de la natura . L’ ús dels combustibles d’ origenfòssil – carbó, gas ,,petroli- no ha parat de créixer.

Aquest creixement ha provocat l’ efecte hivernacle que és l’ acumulació d’ escalfor a causa de la quantitat de CO2 present a l’ atmosfera . L’augment de temperatura a finals de segle es calcula que serà entre 1 i 6 graus. Aquest augment provocarà una crisi ecològica : desgels dels pols, augment del nivell del mar, desertització d’ ampleszones del planeta ( l’¡ estat espanyol, per exemple) , extinció de plagues i malalties
tropicals...etc.
Provocarà per tant també una crisi social i una crisi econòmica. Si els estats comencen a prendreseriosament el problema es en part per la destrucció del planeta que comporta , en part per la pèrdua econòmica que suposarà a mig termini , enfront del benefici a curt termini que fins ara, i encaraara, impedeix prendre decisions adients.

L’ efecte hivernacle consisteix en :

1.- Els raigs del sol penetren a l’ atmosfera de la terra

2.- La terra fa rebotar l’ escalfor cap a l’ espai , peròels gasos que provoquen l’ efecte hivernacle retenen l’ escalfor a l’ atmosfera terrestre.

3.- Com més gasos d’ efecte hivernacle retinguin l’ escalfor més augmentarà la
temperatura global delplaneta .

A més de l’ efecte hivernacle , cal recordar :

La desforestació que permet oxigenar el planeta . Pot ser deguda a causes humanes ( l’ Amazones , per exemple ) , o bé a la pluja àcida (presència de diòxid de sofre a la pluja ) i la destrucció de la capa d’ ozó a causa de l’ ús de CFC. La conjunció de CO2 i SO2 fa minvar la superfície dels boscos , la pluja en moltes zones delplaneta i l’ augment de la desertització.
La contaminació del mar , les aigües subterrànies i la terra per ús de pesticides , metalls, substàncies radioactives.
La destrucció dels ecosistemes i del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • dossier dret i ciutadania
  • Ciutadania
  • Ciutadania
  • Ciutadania
  • Ciutadania
  • Contaminació acústica i radioactiva
  • Contaminacio
  • contaminacio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS