contaminación

Páginas: 14 (3284 palabras) Publicado: 15 de septiembre de 2013



1. Índex

1. Index
2. Introducció
3. Contaminació
3.1. Evolució de la contaminació
· Cultures antigues
· Primers registres de contaminació
· La contaminació percebuda a nivell local
3.2. Agents contaminants
· Contaminants primaris
· Contaminants secundaris
· Principals contaminants
3.3. Tipus de contaminació
· Segons el medi
· Segonsels efectes
3.4. A qui afecta?
4. Exemple de contaminació
· Notícia: fuga d’aigua
5. Efectes de la contaminació
6. Bibliografia
7. Conclusions




2. Introducció
Aquest treball tracta sobre la contaminació, un tema que avegades pot ser difícil de parlar si no hi entens de física o de química, però en aquest treball hi podràs trobar la informació i així poder entendre’n unamica.
He escollit “La contaminació” ja que he trobat que és una tema del qual és important parlar, i que moltes vegades els humans, no li donem gaire importància. La contaminació és important perquè pot acabar destruint la Terra. Dia darrera dia, la Terra, degut a la contaminació està més desgastada i més contaminada. A més d’això, he trobat que seria un tema interessant per informar a la gentsobre els riscos que pot comportar viure en llocs que hi són a prop de fortes masses de contaminació com és la radioactiva.


3. Contaminació
La contaminació avui en dia es un dels problemes més importants i mes perillós que existeix en la societat i en el planeta, ja que a més de destruir la Terra, ens perjudica a nosaltres.
Podem anomenar contaminació a l’alteració que es produeix en elmedi natural per la incorporació (generalment deguda a l’acció directa o indirecta de l’home) de pertorbacions materials o radiacions que introdueixen modificacions en l’estructura, composició i funció dels ecosistemes afectats. El contaminant pot ser una substància química, energia ( com el so, la calor i la llum), o a vegades pot ser una substància estranya, una forma d’energia o una substàncianatural. De la contaminació podem dir que és una alteració negativa de l’estat natural del medi, i generalment, es genera mitjançant la mala influencia dels humans considerant que és una forma d’impacte ambiental.
Podem distingir diferents tipus de contaminació; contaminació de l’aigua, contaminació de l’aire, contaminació del sòl, contaminació radioactiva, contaminació lumínica, contaminaciósonora i contaminació visual.

3.1. Evolució de la contaminació
· Cultures antigues
La contaminació de l’aire sempre ha estat entre la població, encara que hagi estat però a petita escala amb comparació amb l’actualitat. Segon un article de la revista Science: “hollin” (partícules sòlides en gran part per carboni impur polvoritzat i generalment de colors foscos mes ben negres resultants dela combustió incompleta d’un material com la fusta, el carbó,.. El seu aspecte és similar a la cendra però, d’un color més fosc) trobat al sostre de coves prehistòriques, proveeixen àmplia evidència d’alts nivells de contaminació que estaven associats a una inadequada ventilació de les fogates.
El forjat dels metalls sembla ser el moment de l’aparició de contaminació de l’aire en la llar. Segonsles investigacions realitzades sobre mostres obtingudes en capes de gels de les glaceres de Grenlàndia s’observaven increments en la aparició de metalls (contaminació) associats als períodes de producció de metalls de les civilitzacions següents: Grècia, Roma i Xina. Aquestes observacions s’han dut a terme mitjançant l’anàlisi de les bombolles d’aire contingudes en les capes de gel, ambcomparació amb les bombolles atrapades en el gel fa milions d’anys amb mostres de l’atmosfera actual, s’obtenen les concentracions per cada període. Com més profunda és obtinguda la mostra mes antic serà el registre de l’atmosfera.
· Primers registres de contaminació
Eduard I de Anglaterra va prohibir la cremació de carbó en una proclamació l’any 1272 a Londres, quan la contaminació atmosfèrica va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Contaminacion
  • Contaminacion
  • Contaminacion
  • Contaminacion
  • La Contaminación
  • Contaminación
  • Contaminacion
  • La contaminacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS