Conte de Nadal

Páginas: 4 (908 palabras) Publicado: 18 de enero de 2014



1) DADES SOBRE L’AUTOR, EL CONTEXT I L’OBRA

Charles John Huffam Dickens va néixer a Anglaterra (1812 -1870) va ser un famós novel·lista, un dels més coneguts de la literatura universal.Era de família humil, de nen va viure l'experiència de veure com empresonaven al seu pare per deutes, aquesta situació el va portar a buscar feina a la edat de 12 anys, part d'aquesta experiènciaquedaria reflectida anys més tard, encara que afegint grans dosis de ficció, en gran part de les seves obres.

Va ser un gran mestre del gènere narratiu, a què va imprimir certes dosis d'humor i ironia,practicant alhora una aguda crítica social.
En la seva obra destaquen les descripcions de gent i llocs, tant reals com imaginaris.

En la seva obra destaquen les descripcions de gent i llocs, tantreals com imaginari. La popularitat de les seves novel· les i durant la seva vida i en el present és demostrada pel fet que cap s'ha deixat de publicar.

Època: revolució industrial al segle XIX.El moviment literari predominant era el Romanticisme.






2) EL CONTINGUT

L’Ebenezer Scrooge era un vell cobdiciós, únic supervivent de l’empresa Scrooge & Marley que no celebra la festade Nadal a causa de la seva solitària vida. No li importen els altres, ni tan sols el seu empleat Bob Cratchit ni el seu nebot Fred per la seva addicció al treball i el seu únic interès de guanyardiners.

Un dia rep la visita del fantasma del seu amic Jacob Marley mort set anys abans i aquest li explica que en els pròxims dies serà visitat per tres esperits que li donaran la possibilitat desalvar-se de ser una ànima carregant una pesada càrrega com ho és ell.

La nit de Nadal rep la visita de tres esperits: el fantasma del passat el porta cap a la seva infància, perquè recordi comhavien estat els Nadals al passat; el fantasma del present el porta a casa del seu treballador, on malgrat la pobresa se celebra el Nadal amb alegria i molt d’amor; i el fantasma del futur, que el porta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Conte De Nadal
  • Nadal
  • Nadales
  • NADAL
  • Nadalad
  • Nadal
  • nadal
  • Nadal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS