CONTENCIÓN MECÁNICA

Páginas: 5 (1075 palabras) Publicado: 20 de diciembre de 2014



Facultat d’Infermeria

Grau d’Infermeria




Seminario CONTENCIÓ MECÀNICA


Salut Mental
2014-2015
30/10/2014




OPINIÓ PERSONAL
La immobilització d’un pacient és una mesura terapèutica preventiva que s’acostuma a aplicar per prevenir autolesions o bé, lesions als altres.
Des del meu punt de vista, penso que el pacient es pot sentir avergonyit, abandonat, desatès, ambpànic, por, impotència, ira, frustració, ansietat i pot percebre sentiments d’injustícia.
Nosaltres com a professionals sanitaris podem sentir-nos incòmodes en la realització d’aquesta tècnica. Per mi aquesta situació és angoixant i puc presentar ansietat, ira, tristesa, frustració, entre d’altres característiques.

Penso que aquesta mesura terapèutica s’ha de realitzar de la millor forma,perquè sinó s’utilitza correctament podem vulnerar alguns dels drets fonamentals de la persona. Tanmateix, penso que la persona accentua el seu estat d’agressivitat quan es sotmesa a la contenció mecànica. Crec que és una mesura la qual anul·la completament l’autonomia de la persona. L’autonomia, per tant, és la capacitat i/o dret d’una persona a elegir per si sola les regles de la seva conducta,l’orientació dels seus actes i els riscos que està disposada a assumir.
Aquesta situació hem transmet negativitat i crec que és impossible eliminar-la, ja que són reaccions inherents de la condició humana davant tècniques extremes.


La infermera té la obligació de registrar aquest tipus d’activitat, per això existeix una fulla de CM on es detallen un seguit d’aspectes importants per tal deque quedin registrats els aspectes ètics i legals d’aquesta activitat.

CONTROVERSIES ÈTIQUES DE LA CONTENCIÓ MECÀNICA (1,2):
La contenció mecànica en un pacient pot vulnerar el dret de la persona a la llibertat. És una mesura que s’ha d’utilitzar com a últim recurs, sempre que hagin fracassat les altres alternatives ja sigui contenció farmacològica, verbal o mesures ambientals.

L’article56 del Codi Deontològic d’Infermeria Espanyola diu que la infermera assumeix la responsabilitat de totes les decisions que a nivell individual ha de prendre en l’exercici de la seva professió, per tant, les decisions i les conseqüències han de ser registrades. La contenció mecànica i immobilització del pacient té implicacions legals. En el mateix article 17.1 es diu que: “Toda persona tienederecho a la libertad y a la seguridad. Nadie puede ser privado de su libertad, sino con la observancia de lo establecido en este articulo y en los casos y en la forma previstos en la ley”.

Principis ètics:
Autonomia: té dret a prendre decisions sobre la seva vida i la seva salut, per això la persona que requereixi l’aplicació d’una contenció física i/o mecànica haurà d’estar informada de l’úsd’aquesta mesura i, sempre que sigui possible, se l’hi haurà de demanar el seu consentiment. Si la persona és moralment autònoma i refusa qualsevol tipus de restricció, sempre que sigui possible, s’haurà de respectar la seva decisió. Per altra banda, si la persona no té autonomia per a decidir llavors la informació i el consentiment, en la mesura que les circumstàncies ho permetin, recaurà en l’entornmés proper a la persona.
Justícia: L’aplicació d’una mesura de subjecció no pot actuar mai com una causa de discriminació de la persona per part de les infermeres. Malgrat la seva situació la persona mereix ser tractada amb la màxima consideració i respecte.
Beneficència: es vol protegir la persona d’un dany i garantir-ne el seu benestar. Les infermeres hauran d’assegurar que els beneficissiguin superior als perjudicis.
Intimitat: respectar el dret a la intimitat i vetllar perquè la resta de professionals facin el mateix. Per això la contenció, i més si la persona ofereix resistència, s’ha de realitzar en un lloc protegit de la mirada dels altres. I un cop realitzada la contenció física i/o mecànica s’ha d’evitar que la persona estigui innecessàriament exposada a mirades de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • contención mecanica
  • Contencion Mecanica
  • Contencion Mecanica
  • contencion mecanica
  • Protocolo de contención mecánica
  • contenciones
  • la contención
  • Seguridad Del Paciente. Protocolo De Contención Mecanica E Inmovilizacion De Pacientes.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS