contención mecanica

Páginas: 7 (1645 palabras) Publicado: 15 de noviembre de 2014
1.INTRODUCCIÓ

Que es la contenció mecànica?
La contenció mecànica és un procediment utilitzat en l'àmbit hospitalari pels professionals d'infermeria. En moltes unitats de Salut Mental o unitats de Psicogeriatria, es realitza de manera rutinària, sent acceptada aquesta per tot l'equip sanitari i per part de pacients i familiars.
Per contenció física i/o mecànica s'entén lautilització d'un dispositiu físic i/o mecànic per restringir els moviments d'una part del cos, o de la seva totalitat, amb la finalitat de prevenir aquelles activitats físiques que poden posar en risc o perill de lesió a la persona malalta o a altres persones del seu entorn.
La contenció mecànica es podria definir com una teràpia consistent en la supressió de tota possibilitat de moviments d'unapart mòbil de l'organisme o de la seva totalitat per afavorir la cura, utilitzada en l'agitació psicomotriu o en la falta de control d'impulsos.(1)
La contenció mecànica d'un pacient suposa en si mateix un trauma tant físic com a psicològic que afecta en primer lloc al pacient i per extensió a qui ho duu a terme.
Entorn del procediment sorgeixen múltiples connotacions d'ordre físic, psíquic ilegal pel que és especialment important una adequada protocol·lització del
mateix. En l'ordre físic, la tècnica en si té un caràcter traumàtic pel que comporta un risc per al pacient i el personal que ho duu a terme de ser lesionat. Un adequat seguiment del pacient contingut limitarà el risc que el pacient sofreixi complicacions derivades del fet d'aquestes immobilitzat en el llit.
A nivell psíquicés importantíssim l'abordatge verbal de pacient abans, durant i després de la realització de la tècnica. Això pot ser fonamental per desactivar l'agressivitat del pacient i que la contenció no sigui, n el possible, un fet traumàtic. (2)
Tipus de contencions mecàniques:
En referència als tipus de contencions mecàniques establertes, em descobert una gran variació d’aquestes, ja que segons eltipus d’unitats (aguts, residencies etc.) s’utilitzen unes o altres. Per exemple, en les unitats d’aguts els mecanismes més utilitzats para immobilitzar als pacients solen ser subjeccions a nivell dels canells, cintura i tòrax. D’altra banda a centres especialitats en segons quins tipus de persones como les residencies, es tendeix a utilitzar altres mecanismes als anteriors com armilles i cinturons deforça.
Quan fem referència als tipus de contencions, em de parla també de dos sistemes que divideixen les contencions, aquets son:

Sistema de sujecció SEGUTIX, el qual consta de:
1 cinturó abdominal, amb tres botons magnètics
2 canelleres de subjecció
2 claus magnètiques
Tires per els cambis de postures
2 turmelleres de subjecció, cincha especial per subjectar turmells i 4 botonsmagnètics.
EPI (MECANISMES DE CONTENCIÓ):
Matalàs de defensa.

Per a quins pacients aquesta indicada la contenció mecànica?
Es considera que un pacient psiquiàtric precisa de contenció mecànica quan presenta:
Síndromes de agressivitat: Fa referència a pensaments, accions de caràcter hostil o de caràcter hostil dirigides contra persones
Pacients amb agitacions psicomotrius: Indicada enaquells pacients que presentin un estat de tensió acompanyada de un d’una ansietat que es manifesta a l’àrea psicomotora per hiperactivitat i/o pertorbació general.
Pacients que suposin un rics de fuga: En general, aquets casos es poden resoldre a traves d’altres mesures de contenció menis agressives , però quan no es pot optar per aquestes, sobta per la contenció mecànica.
Contenció per petició delpropi pacient: A vegades, en alguns casos de psicosis, es pot considerar com freqüent que el mateix pacient es que sol·licita la pròpia subjecció mecànica, amb l’objectiu de posar fi al seu malestar.
Com a mesura de seguretat: Aquesta mesura, esta indicada en aquells pacients que per una sèrie de característiques clíniques, com per exemple:
Estats de sedació profunda
Minusvalideses...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Contencion Mecanica
  • Contencion Mecanica
  • contencion mecanica
  • Protocolo de contención mecánica
  • contenciones
  • la contención
  • Seguridad Del Paciente. Protocolo De Contención Mecanica E Inmovilizacion De Pacientes.
  • Muros De Contencion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS