Contes per a nens i nenes políticament incorrectes

Páginas: 18 (4384 palabras) Publicado: 13 de octubre de 2013

DIARI DE LECTURA CATALÀ
CONTES PER A NENS I NENES POLÍTICAMENT CORRECTES

Dia 1, 1er capítol: LA CAPUTXETA VERMELLA.

En aquest conte es mostra a la gent, que la caputxeta vermella no era una nena petita pacífica i serena, ben al contrari ella si s’havia de lluitar lluitava i era capaç de defensar-se tota sola.

La caputxeta vermella ha d’anar a duur a casa la seva àvia menjar, per quèli volen agrair alguna cosa, i de camí es troba a un llop i el llop li comenta que ella és massa petita i innocent per anar sola per el bosc, i la caputxeta indignadíssima li crida que és un masclista que aquest comentari no l’hauria d’haver fet, etc... Llavors la caputxeta es va retirar i va prosseguir el seu camí, mentre que el llop anava per una drecera fins a casa de l’àvia. Al arribar ellloc es va menjar l’àvia sense cap escrúpol i es va ficar a el llit per esperar a la caputxeta. Quan la caputxeta va arribar va passar la típica acció, en la que la caputxeta descriu l’aspecte facial de l’àvia (que és el llop disfressat) I finalment el llop va saltar del llit i va agafar la caputxeta però quan estava a punt de menjar-se-la el caçador va aparèixer. La caputxeta en veure que elcaçador venia a defensar-la es va emprenyar i va començar a cridar-li que era un sexista i més comentaris similars... Al final de tot l’àvia surt fent un sal de la panxa del llop agafa la destral del llenyataire i li talla el coll. Seguidament els tres (l’àvia, el llop i la caputxeta) decideixen formar una comunitat alternativa basada en el respecte mutu i la cooperació.

Dia 2, 2on capítol: EL VESTITNOU DE L’EMPERADOR.

Aquest conte tracta d’un sastre que era un alcohòlic perdut, que residia en un hostal fins que el van fer fora. Al fer-lo fora el van portar davant de l’emperador per saber si el desterraven o no, però llavors el sastre va veure que l’emperador tenia cara de ximple i que el podia enredar. El sastre es va inventar una història sobre una tela que només era visible sobreaquelles persones que no eren ni ximples i burres! Sa Majestat perplex del que li deia va permetre que li fes un vestit. El sastre només feia això per que volia reivindicar els drets dels habitants independents.
Quan van acabar el suposat vestit li va deixar que se l’emprovés, Sa Majestat va adonar-se de que no podia veure’l i va decidir fingir que el podia veure amb molta claredat. El dia de ladesfilada, tothom va quedar en silenci excepte algunes persones que feien “oh” o “ah!” fins que un nen va anunciar en veu alta que l’emperador anava despullat, la gent va quedar en silenci tothom intentava dissimular, fins que un pagès va afegir que l’emperador no anava despullat, si nó que donava suport a un estil de vida amb opció a vestir-se o no. I així va ser com després d’aquesta frase, el sastreva marxar corrents i no es va saber res més sobre ell.

Dia 3, 3er capítol: ELS TRES PORQUETS.

Aquest conte tracta sobre tres porquets que es van construir tres cases diferents, l’un de palla, l’altre de troncs i el tercer de maons. Fins que un dia va aparèixer un llop amb intencions expansionistes. El llop (segons el conte) diu que tenia molta gana, tant en el sentit físic con ideològic. Elsporcs al veure’l van corre a la casa de palla, però el llop la va bufar. Els porquets esporuguits van córrer fins a la casa de troncs i quan el llop va trucar a la porta li van respondre – “Ves-te’n a la merda, imperialista opressor i carnívor!” – El llop va tornar a bufar i va destrossar al casa, els porquets seguidament van córrer fins a la casa de maons, i allà es van tancar. Però com aquestavegada el llop no tenia tant pulmó com per tombar la casa, li va agafar un atac de cor, i es va morir.
Els porquets contents per la victòria van decidir improvisar una dansa al voltant del cadàver del llop i van alliberar la seva pàtria. Van agafar metralladores i llançacoets i van degollar els llops opressors i cruels i així va ser com els porquets d’arreu de l’hemisferi en aconseguir deixar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Contes Per A Nens I Nenes Políticament Correctes
  • contes per a nens i nenes
  • Contes políticament Correctes
  • Glossari d'economia per a nens
  • Jocs per nens
  • joc interactiu per a nens
  • Conta I
  • Conta i

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS