Contes

Páginas: 12 (2829 palabras) Publicado: 14 de febrero de 2012
Contes per a l’educació sexual i anàlisi de Les 7 cabretes i el llop

Contes per a l’educació sexual i anàlisi de Les 7 cabretes i el llop



Recull de contes per a l’ducació sexual
Recull de contes per a l’ducació sexual

Títol: El libro del papà, la mamá y el bebé
Autor: Angela Reinders, Antonia Nork
Editorial, lloc i data de publicació: València: Brosquil Edicions, 2002
Nombrede pàgines: 24
Descripció breu de l’argument: Tard o d'hora els més petits comencen a plantejar preguntes de difícil resposta, sobretot, quan s'espera l'arribada d'un germanet.
Amb una narració suau i unes il · lustracions enginyoses i plenes d'amor, aquest llibre ajuda a tractar amb franquesa les preguntes infantils i a contestar de manera sensata, sense desbordar la capacitat d'assimilació delsnens, ni tractar temes sobre els quals els petits encara no desitgen saber res.
Descripció breu de les il·lustracions: Aquestes imatges són una mica exagerades, reflecteix correctament les preguntes que fan els infants ja que són molt explícites i concretes. Tenen uns colors molt vius que fa que afavoreixin l’atenció dels nens. Hi han imatges que no concorden amb el text, exactament animals queno tenen res a veure amb l’explicació i tampoc són domèstics.
Edat recomanada: De 3 a 6 anys
Comentaris: Ens ha agradat aquest llibre perquè són bastant concrets en les seves explicacions encara que sobra una mica de lletra. És millor que els pares estiguin amb els seus fills explicant el conte per així fer-los entendre millor. A més fan comparacions amb la vida real, com per exemple en elmoment d’explicar com arriba el bebè a la panxa de la mare ho fan amb la història de la llavor.

Títol: D’on vinc? El teu primer llibre sobre sexe
Autor: Yvette Lodge
Editorial, lloc i data de publicació: Barcelona: Beascoa, 2004
Nombre de pàgines: 12
Descripció breu de l’argument: Aquest deliciós llibre amb desplegables condueix als nens a través del complicat procés de reproducció, responenta totes les seves compromeses preguntes. És una forma divertida d’explicar als nens d’on venen.
Descripció breu de les il·lustracions: Aquestes imatges són molt reals i a més moltes d’elles són desplegables en les quals apareixen el que hi ha darrere la imatge (com si fos un escàner o vist des de l’altre costat). En relació amb el text, són bastant coherents.
Edat recomanada: De 3 a 6 anysComentaris: És un llibre molt interessant però el seu contingut és molt explícit i directe per explicar-li a un nen/a tant petit/a. És recomanable que el llegeixi amb els pares ja que hi ha força lletra, tot i que amb les imatges es pot comprendre les explicacions.

Títol: Per què tu no tens tita?
Autor: Olga Alamán
Editorial, lloc i data de publicació: Barcelona: Planeta, 2004
Nombre depàgines: 37
Descripció breu de l’argument: És una família en la que els fills (la Maria i el Jordi) estan en l’edat dels perquès i fan constants preguntes sobre la sexualitat i l’adopció, i els seus pares responen de la millor manera possible.
Descripció breu de les il·lustracions: Són imatges molt realistes i adequades pels infants. En aquestes imatges es veu reflectida el dia a dia de qualsevolfamília.
Edat recomanada: De 5 a 6 anys
Comentaris: Creiem que està molt bé aquest llibre per l’edat dels infants, l’únic inconvenient que creiem és que a la part on s’explica com es fa l’amor i si fa mal és massa detallista i creiem que no cal ser tan explícit en aquestes edats. És convenient que els expliquin els pares.

Títol: El nostre bebè
Autor: Angela Weinhold
Editorial, lloc i data depublicació: Barcelona: Edicions Elfos, 2009
Nombre de pàgines: 16
Descripció breu de l’argument: Aquest llibre dóna resposta a totes les preguntes dels infants. Les vinyetes desplegables fan que sigui una experiència enriquidora i que acompanyi a l’infant cap a les respostes que vol saber, faran que estigui molt atent.
Descripció breu de les il·lustracions: Les il·lustracions estan combinades...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Conta
  • Conta
  • Conta
  • Conta
  • conta
  • CONTA
  • conta
  • conta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS