Context aloma

Páginas: 2 (358 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2013
Aloma

Aloma és una obra de Mercè Rodoreda escrita l’any 1936. És una de les obres més populars de l’autora i va ser una de les seves primeres narracions en destacar.

L’obraté lloc a la Barcelona de 1934, durant la Segona República Espanyola. S’observen valors i trets característics de l’època i l’obra està redactada de tal manera que ens en permetambientar-nos-hi: descriu com vesteixen, com eren els carrers, ...
Ens mostra alhora la difícil situació social i econòmica de bona part de la població de l’època així com el xocd’actituds i pensaments entre les diferents classes socials i cultures que apareixen en el llibre. Per exemple, en Robert, que vé d’una llarga d’estada a Amèrica no comprèn moltes de les cosesque succeeixen.
Va arribar el dia en que Anna i Dani van anar un temps a la muntanya, i Aloma es va quedar sola amb Robert i en Joan. Un dia Aloma va veure que el seu germà quasies moria, però es va recuperar i no va passar res. El que desprès més li preocupava a Aloma eren les cartes de l'Anna dient que en Dani no millorava. Quan van tornar a casa, Daniestava molt malalt i als pocs dies es va morir, el metge no va poder fer més per ell.Tota la família tenia una situació econòmica molt dolenta i es tenien que anar de la casa perquèvencia l'hipoteca. Aloma va demanar diners al Robert, però ell no tenia. Van canviar de casa i en Robert s'havia d'anar a la seva ciutat. Quan Robert es va anar, Aloma estava molt tristai va dir-li la veritat a l'Anna, va dir-li que estava embarassada. L'Anna no s'ho va prendre be, perquè sabia que el fill era del seu germà, en Robert. Aloma, avanç de que l'Anna liho contés al Joan, va anar a la seva antiga casa i va recordar quan vivien feliços, amb en el Dani, també recordava al seu pare. Va sortir de la casa i s'en va anar lluny d'allà.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • aloma
  • Aloma

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS