Context Historic Modernisme

Páginas: 2 (458 palabras) Publicado: 22 de enero de 2013
CONTEXT HISTÒRIC

La època del Modernisme va ser un etapa on hi trobem una invasió clara de la modernitat: el deteriorament ràpid de les formes de vida tradicionals i l’aparició d’un món en elqual les velles convencions, els vells mecanismes institucionals i polítics ja no eren vàlids.

A finals del segle XIX es troben en una època de creixement, amb el naixement de la industrialització,les colonitzacions a Àfrica i Amèrica, l’expansió econòmica, la bonança política, els avenços cientificotecnològics i el gran creixement demogràfic.

És en la segona meitat del segle XIX quan esvaren començar a veure canvis pel que fa el sistema social i l’equipament tècnic.
Apareixen tots els elements de l’estructura política i és una època de grans migracions de la població del camp a lesciutats. Es passa doncs, de l’agricultura tradicional al treball a les fàbriques.

Les abundants migracions humanes es varen expandir fins a Amèrica i altres continents i aquest fet va provocar undesenvolupament de les comunicacions; el ferrocarril es va convertir en un mitjà de transport popular.
És a finals de segle quan, amb la necessitat de desplaçar-se ràpidament, s’inventen i esperfeccionen invents com la bicicleta, l’automòbil i els avions. També trobem invents i perfeccionaments en el telèfon i el telègraf.

La premsa encapçala la opinió pública i s’integra en els partitspolítics, cosa mai vista anteriorment.
Les exposicions universals varen ser una bona ocasió per la opinió pública d’establir un balanç de les noves invencions i de la prosperitat que aquestes generaven.L’home d’aquella època, tant si pertanyés a les classes privilegiades, a la mitja o al proletariat, tenia la sensació d’una forta acceleració a la seva vida, tant físicament com espiritualment.La densitat de població urbana augmentava com a conseqüència d’una alça en la natalitat deguda a les condicions de l’habitatge obrer i a la organització capitalista del treball.
Hi varen haver...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • context historic
  • Contexto Historicismo Cultural
  • context historic revolucio francesa
  • contexto historic 1990
  • Segle xviii
  • Context Històric Grècia
  • Context Historic
  • Context històric de obres Historia de l'Art Obres Contemporanies

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS