Context Històric Enric Valor

Páginas: 2 (448 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2012
Context historic on va viure Enric Valor

La Primera Guerra Mundial fou un conflicte bèl·lic que va tenir lloc entre 1914 i 1918 i en la que hi van intervenir les principals potències europees,però també altres països d'arreu del món.
El bloqueig aliat als alemans va fer quela economía de la familia Valor cambiara.
El 14 d'abril de 1931 es proclamava a Espanya la Segona República(1931-1939),.
La crisi del sistema de la Restauració borbònica i la gran inestabilitat política, propiciaren que el general Primo de Rivera, amb el consentiment del monarca Alfons XIII, donà un cop d'Estat queinicià una dictadura.
La Guerra Civil Espanyola (1936-1939) va ser un conflicte bèl·lic que va enfrontar el govern de la Segona República Espanyola.(Que tenia el suport de les organitzacionsd'esquerres, contra una part de l'exèrcit i de les organitzacions de dretes).

La victòria dels franquistes a la guerra civil, es feu notar considerablement a l'àmbit cultural de les terres catalanes. Sesuprimiren els centres i institucions culturals o bé se substituïren. També la llengua catalana quedà limitada a l'ús privat i familiar
Als intel·lectuals catalans els deixaren dues opcions:incorporar-se al nou règim canviant les seues ideologies i renunciant a la pròpia llengua o, per contra, com feren molts exiliar-se.
Per altra banda, l'ocupació total de França per les tropes alemanyes, el1942, provocà el primer retorn col·lectiu a Catalunya.
1947-1959.
El nou ordre polític internacional, degut a la derrota del feixisme alemany, el 1945, produí un canvi general en política delfeixisme espanyol. Com què estava mal vist el feixisme a nivell mundial, es veieren obligats a "defensar" la cultura catalana.
 1960-1968.
Els anys seixanta signifiquen l'expansió i consolidació delretorn cultural que s'havia iniciat a partir dels cinquanta. Aquest moviment d'expansió està lligat al creixement econòmic d'aquests anys.
Els polítics franquistes intentaren posar-se al dia i, per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • context historic
  • Enric valor
  • Enric Valor
  • Enric valor
  • Enric Valor
  • Enric valor
  • Contexto Historicismo Cultural
  • context historic revolucio francesa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS