Contextualització

Páginas: 4 (821 palabras) Publicado: 9 de enero de 2013
Quan la meva àvia va néixer, la política instaurada a Espanya era la Segona República, més concretament el govern de Manuel Azaña y Niceto Alcalá, pròpiament progresista, els quals van implantar unasèrie de reformes favorable per a la classe més desfavorida. Dites variacions no van resultar ser tan eficaces com es tenia previst a causa de la crisi mundial del 1929. Aquesta situació va produir undescontentament en la classe obrera. Al 1933 es van declarar eleccions, on va guanyar la dreta republicana, un govern presidit de Alejandro Lerroux que va durar dos anys, un bienni conservador iretrògrada que pretenia canviar la forma del govern anterior.
Les forces polítiques d’esquerres excepte comunistes i anarquistes van decidir formar una coalició anomenada Front Popular, que van guanyarles eleccions de l’any 1936. La dreta no va aceptar la derrota i es van començar a produir incidents violents que van acabar desencadenant l’inici de la Guerra Civil.
La familia de la meva àvia nova tenir gran constancia dels fets que s’estaven produint a Espanya en aquell moment, perquè vivien al camp i per tant, les notícies allà quasi que no arribaven. Es basaven en idees aproximades i encontemplacions generals per a treure conclusions i saber com estava el clima polític espanyol d’aquella època. No es van veure afectats per cap tipus d’afer important exceptuant la reforma agrària, laqual va comportar que el meu besavi hagués de cedir al govern republicà una part de la terra conreada ja que el latifundi que tenien sobrepassava les dimensions requerides.
Quan la Guerra Civil vaesclatar, dos germans de la meva àvia, Ramón i Rafael van ser convocats al front republicà i van haver de lluitar a la guerra. El nucli familiar va viure aquells tres anys amb gran desesperació inerviosisme ja que sovint i de manera continuada, sempre resultaven ferits. Per motius de seguretat i comoditat van marxar a un poble de Córdoba, anomenat El Carpio. La casa en la que van viure durant el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • contextualització de la festa.
  • Contextualització Descartes i Hume
  • Contextualització De La Intervenció Educativa
  • Contextualització Climàtica Del Pas Plistocè-Holocè

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS