Continuar Todo Los Ejercicios De Dramas Rurals

Páginas: 7 (1699 palabras) Publicado: 28 de diciembre de 2012
“Prec”, pròleg a Drames rurals

1- Amb quina estètica pots relacionar la descripció que Víctor Català fa de la <<damisel·la ciutadana>>?
Víctor Català descriu a la damisel·la ciutadana d’una manera tendre: la veu com una persona de posat senyorívol. Té un cos esllanguit i rostre pàl·lid, la d'ulls somniadors i de llavis tristos. Llavors amb aquesta descripció Víctor Català s’adreçaa les dones, precisament a totes les dones de la ciutat. També ens vol donar a entendre que tots els drames que llegirem seguidament són dramàtiques i tràgiques, pròpiament dit al títol del llibre.
2- Què significa la metàfora "pelegrí de terra aspra"? Relaciona-la amb Víctor Català.
Bé, aquesta metàfora significa que és un pelegrí que recorre diferents situacions dures. La relacionem ambVíctor Català, ja que vol dir que ens explicarà drames i tots els fets de la vida real que es troben en diferents circumstàncies.
3- A què es refereixen les metàfores "pedruscalls" i "flors boscanes"?
Quan utilitza la paraula “pedruscalls” es per descriure o referir-se de la vida rural, la duresa d’aquesta i l’agressivitat de la vida. Compara “pedruscalls” amb “flors boscanes” fent veure que en lavida rural també hi ha aspectes bonics i positius. Víctor Català vol mostra el pitjor i el millor de la vida rural.
4- Aquest pròleg es pot relacionar amb el títol del llibre? Justifica la resposta.
En aquest pròleg ens mostra en certa manera el contingut dels drames. Víctor Català intenta protegir i advertir a les dones de ciutat, que potser és massa dur per elles. En resum, és una introducciódel que segueix al llarg de la novel·la, on ens diu que es tractaran de tragèdies i drames, ambientats en un espai rural. Com havíem dit abans en les respostes anteriors.

<<Al llegidors>>, pròleg a Ombrívoles.2.Quan diu "perdona si encara són notes pardes d'aquest llibre", a què es refereix?Quan diu “perdona si encara són notes pardes les d'aquest llibre”, l’autora demana perdó perles errades que hagi pogut cometre durant el redactat de la novel·la ja que l’ha agut de fer en un breu temps.

2n treball DRAMES RURALS.   1R BAT. INSTITUT NARCÍS OLLERDATA LÍMIT DE PRESENTACIÓ: 7 de març de 2012Llegeix els contes 2 a 6 de Drames rurals i respon les següents preguntes.II. Idil•li xorc:1. Resum de l’argument2. Explica el significat dels següents mots o frases fetes: cotna,bascosaria, barbamec, arbreforc, traspuar,   gaiato, giponets, verra, endiastrat, gargaixosa, “mal de Sant Pau”,   “me’n flosco”, conxo,   xicra, bacona,   fleuma, pita, fadrins, lluquet, rautar,   lluerts, regord, gínjol, guipant, estabornit, tabola, escarni.3. Tipus de narrador. 4. Descriu un dels següents personatges: la Gonya, el Queló o la Conilla.   5. Quants anys tenen el Josep i la Laia?6. Quisol dir el mot “borrango”?   Què vol dir aquest mot?7. Relaciona cinc aliments o   menjars diferents que surten al conte.8. Quan declara matrimoni el Josep a la Laia?9. Com reaccionen els nebots del Josep en assabentar-se que es vol casar?10. Què és el costum dels esquellots?11. És pertinent cantar els esquellots al Josep i la Laia? Per què?12. Qui fa de testimoni de la boda?13. Després de l’atacde la massa, on té ferides el Josep?14. Quina diferència hi ha entre beneit i beneït? 15. Què simbolitza el final? III. Parricidi:1. Resum del conte2. Explica el significat de: enrosà. vergassada, espinguet, frunzides, forfollà,   basarda, gebraren, estoposa, romflets, compungida, ubriac, dagatejat,   carnatge.3. Quina relació té la Lena amb el Felet? i amb l’assassí?4. La relació sexual de la Lenaamb el seu assassí és consentida? justifica la resposta.5. Com maten la Lena?   I un cop morta, amb què és atacada? 6. Per on fuig l’assassí?7. Per què no s’adona de res el Felet?8. Quina és la prova de la innocència del   Felet? qui la té entre les mans? com es perd aquesta prova? Quines pistes més ha deixat l’autèntic assassí9. quines són les proves incriminatòries contra Felet?10. Quina és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drames rurals
  • Drames Rurals
  • Drames rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS