Contitución española

Páginas: 12 (2900 palabras) Publicado: 23 de marzo de 2014
1. Consulta el Preàmbul de la Constitució espanyola així com els articles 1 i 2 del Títol Preliminar i contesta a les preguntes següents:

a) Enumera els sis objectius fonamentals que la nació espanyola manifesta voler assolir en el marc de la Constitució.

La Constitució Espanyola aprovada per les Corts generals del dia 31 d’octubre del 1987 amb el desig d’establir justícia, la llibertat ila seguretat té sis objectius fonamentals:
Garantir la convivència democràtica dins la Constitució i les lleis de conformitat amb un orde econòmic i social just.
Consolidar en estat de dret que asseguri l’imperi de la llei com a expressió de voluntat popular.
Protegir tots els espanyols i els pobles d’Espanya en l’exercici dels Drets Humans, les seves cultures, tradicions, llengües,institucions.
Promoure els progrés de la cultura i l’economia per tal d’assegurar a tothom una qualitat de vida digna.
Establir una societat democràtica avançada.
Col·laborar a l’enfortiment d’unes relacions pacífiques i de cooperació eficaç entre tots els pobles de la terra.


b) Quins són els valors superiors del ordenament jurídic espanyol? Per què creus que són importants ?

Els valors superiorsque propugna l’ordenament jurídic Español són: La llibertat la justícia i el pluralisme polític .
Creiem que són importants perquè vivim en una societat envoltada de lleis .La llibertat és un dels valors mes importants per el desenvolupament d’una vida digna. Surt varies vagades a la Declaració dels Drets Humans ( Art.1:”Tots els essers humans naixem lliures i iguals amb dignitat i amb dret “./ Art.2:”Tothom te drets i llibertats proclamats en aquesta declaració”.).
La justícia és important , ja que , és l’encarregada de penalitzar els ciutadans que no compleixen les lleis . A més a més la justícia va molt lligada amb els drets , ja que , per tenir drets em de complir uns deures . El que és més important de la justícia és que sense ella el funcionament dels estats democràticsperillaria perquè tothom podria fer el que volgués .
El pluralisme polític també és important perquè s’han de presentar totes les opcions polítiques que representin la Constitució.


c) Què vol dir que Espanya, segons la Constitució, és un estat social i democràtic de dret?

En el text constitucional, l’Estat espanyol es defineix com a social, democràtic i de dret.
És social perquè legitimal’existència de sindicat i organitzacions patronal sorgits en defensa de diferents interessos econòmics i socials. També ho és pel seu compromís de proporcionar als ciutadans més desfavorits els servis i prestacions que els permetin accedir a una qualitat de vida digna.
És democràtic perquè es basa a la sobirania popular, és a dir, supedita l’exercici del poder a la voluntat dels espanyols expressada ales urnes. També ho és perquè afirma el pluralisme polític, derivat tant de la lliure activitat de partits polítics de diferents tendències com del dret a l’autonomia territorial.
És de dret perquè subjecta tant els ciutadans com els poders públic els que estableixen la Constitució i les altres lleis. Les normes dictades per la col·lectivitat per mitjà dels seus representants i en benefici comúno es poden transgredir en cap cas.


d) Segons la Constitució seria possible un estat general o la independència d’alguna comunitat autònoma.

La constitució dictamina que no es possible la independència de una comunitat autònoma així ho explica l’article dos del títol Preliminar , que diu : “La constitució es fonamenta en la indissoluble unitat de la Nació Española, pàtria comuna iindivisible de tots els espanyols i reconeix i garanteix el dret a l’autonomia de les nacionalitats i de les regions que la integren i la solidaritat entre elles “.


2. Que significa que l’estat espanyol es configura com una monarquia parlamentària? (Art. 1, apartat 3).
Segons la Constitució, qui és el cap d’estat?. Quines característiques diferencien aquest càrrec d’altres càrrecs, com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Contitucion española corte
  • contitucion
  • Contituciona
  • Contitucion
  • la contitucion!!
  • Que Es Una Contitucion
  • Contitucion
  • contitucion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS