Contracte D'Opcions

Páginas: 3 (659 palabras) Publicado: 29 de enero de 2013
El contracte d'opcions

Definició

Un contracte d'opció el podem definir com aquell contracte en el qual s'otorga al comprador el dret de compra o venda i al venedor la obligació de realitzarla transacció a un preu fixat i en una data determinada.
Cal destacar que les opcions poden ser directes, per tant comprarem o vendrem actius o bé poden ser sobre futurs en el qual comprarem o vendremun contracte de futurs.

Procediment:

El comprador d'una opció paga la prima de l'operació i en aquest moment adquireix el dret, però no l'obligació, de realitzar una compra, (opció call) o unavenda (opció put) d'un instrument donat un determinat nivell de strike. La transacció es realitza a la data de venciment de l'opció, no obstant el propietari te la possibilitat de tornar a vendre enel mercat i en qualsevol moment l'instrument que ha adquirit.
Obtenció del guany a través d'aquests instruments financers:

Pel que fa al venedor, el guany és el valor de la prima que s'obté almoment de realitzar la transacció. Si el comprador no exerceix el dret a executar la opcio, seu benefici serà l'import total de la prima.
Per altre banda, pel que fa el comprador el guany variara enfunció de si és una opció call o una opció put.
Si ens trobem davant del primer cas, l'opció call quant més a la alça es trobi el mercat el dia del seu venciment hi haurà un major benefici. Pel contrarien el cas de que a la data de venciment el preu de mercat sigui inferior al nivell d'execució, el tenedor obtindrá una perdua de la totalitat de la prima. En el segon cas si analitzem l'opció putquant més a la baixa estigui el mercat el dia del seu venciment , s'obtindrà un major guany pel tenedor de l'opció. En el cas contrari en el que el preu estigues per sobre que el preu d'execució, eltenedor obtindra una pérdua del valor total de la prima
Graficament obtindriem aquestes quantre estrategies:

Compra d'opció de compra (long call) Compra d'opció de venda (long put)
Pèrdues...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Contractes
  • Contractos
  • Contract
  • Contract amendment
  • Contract efficent
  • Contracto indefinido
  • Contract killing
  • Contracto Social

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS