contracultura

Páginas: 2 (433 palabras) Publicado: 30 de marzo de 2014
Contracultura és un moviment sociològic els valors del qual contrasten amb els establerts dins d'una societat.
El terme contracultura es fa servir especialment per a referir-se a un movimentorganitzat i visible l'acció del qual afecta a moltes persones i persisteix durant un període de temps considerable.
La contracultura sempre ha existit , ja que permanentment s'han registrat moviments ques'han oposat a la cultura oficial , la cultura del poder , a la cultura institucional dir la dominant , la qual és subsidiada per l'Estat . Cada cultura ha tingut en certs moments una contracultura ,però la seva conceptualització , més que com un moviment artístic , com un moviment social , es dóna en la segona meitat del segle passat .
La contracultura sorgeix als Estats Units en la dècada delsseixanta . En aquest moviment participen majoritàriament joves que protesten i rebutgen els valors socials tradicionals . Al principi la contracultura va ser un concepte vague i ambigu . Es va usaren general per caracteritzar els moviments contra les institucions socials i polítiques , tradicionals i tradicionalistes .
La contracultura té una proposta: acabar amb esquemes socials que ja noresponen a les noves dinàmiques dels joves, dones, organitzacions civils, professionals, artistes, de la ciutadania. Es pretenen nous espais d'expressió social i la promoció de noves manifestacionsartístiques.
Hem de recordar que els elements que caracteritzen tant a la contracultura com al graffiti són els que ja hem esmentat : el seu caràcter independent , el subversiu , l'espontaneïtat , laprotesta , la seva postura contrària a la cultura oficial , la transgressió de les normes, els espais públics , oberts , un codi , etc . I és precisament per aquests elements i característiques que elsistema o aparell administratiu de la cultura oficial tracta d'apropiar d'aquestes manifestacions socials , de cooptarlas i fer-les seves en un paper de mecenatge de la cultura.Cuando la contracultura i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Contracultura
  • contracultura
  • Contracultura
  • Contracultura
  • Contracultura
  • contracultura
  • LA CONTRACULTURA
  • La contracultura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS