Control I Gestió

Páginas: 6 (1497 palabras) Publicado: 28 de diciembre de 2012
LA NATURALESA DELS SISTEMES DE CONTROL DE GESTIÓ Aquest llibre es basa en la implantació d’estratègies, concretament en com els executius dissenyen els sistemes gerencials amb els que planejen i controlen l’esdevenir de l’empresa. Ens centrarem en els conceptres estratègics referents al comportament organitzacional, als recursos humans i a la reponsabilitat gerencial. Els sistemes de control degestió han de concordar amb l’estratègia de l’empresa, el que significa que primer es fixa l’estratègia i després aquesta dicta el disseny dels sistemes administratius. Una opinió diferent diu que les estratègies sorgeixen per experimantació. Quan l’empresa opera en un context industrial amb canvis de l’ambient previsibles, apliquem un procés formal i racional, traçant primer l’estratègia i desprésdissenyant els sistemes de control de gestió per executar-la. En canvi, en un ambient de canvis ràpids és difícil que una empresa formuli primer l’estratègia ja que molts cops aquesta sorgeix per experimentació. Moltes empreses no arriben a materialitzar les seves estratègies i , per tant, fracassen en la implantació de les mateixes. Les que si que ho aconsegueixen són les empreses que,normalment, major rendiment tenen. Control Elements d’un sistema de control 1. Detector o sensor: mesura el que succeeix en cada moment del procés que es controla. 2. Avaluador: determina la importancia del que succeeix en comparació amb el que hauria de succeir. 3. Efector: modifica el procés si es necessari fer-ho. 4. Xarxa de comunicacions: mitjans que transmeten la infomació entre el director il’assessor i entre l’assessor i l’efector. Administració Una organització consta d’un grup de persones que col·laboren per aconseguir uns objectius comuns. Hi ha una jerarquía d’administradors on, primer es troba el director exectuiu, i després trobem els gerents de les unitats, departaments, funcions i altres seccions inferiors. El director executiu decideix les estratègies. Els gerents de les unitatscomercials formulen estratègies adicionals per a que les seves respectives unitats aconsegueixin aquests objectius. Comparació amb els processos de control més simples Característiques significatives del procés de control administratiu: 1. En aquests processos, la norma no s’estableix prèviament, sinó que és el resultat d’un procés deliberat de planejament, en aquest cas l’administració decideix queha de fer la organització. 2. El control administratiu no es automàtic, ja que ha de realizar funcions d’assessor per a poder decidir per ell mateix si ha de realitzar canvis en el procés o no.

3. El control de gestió requereix coordinació entre els individus. 4. La relació entre percebre la necessitat de realitzar una acció i determinar quines accions fan falta per dur-la a terme no sempre ésclara. En aquests casos no se sap quines accions prendrà un gerent quan hi hagi una diferencia significativa entre l’exercici real i l’esperat. 5. El control es manté mitjançant el treball dels administradors que apliquen el seu criteri. Sistemes Un sistema és una manera preescrita i repetitiva de realitzar una o diverses activitats. Els sistemes es caracteritzen per una consecució de passoscoordinats, dirigits a aconseguir un determinat objectiu. Moltes accions administratives son assistemàtiques, en les quals els gerents no troben regles ben definides per determinades situacions, per tant es troben en dificultats a l’hora d’aplicar el seu parè per decidir quines mesures adoptar. L’eficàcia dependrà, en aquest cas, de l’habilitat del gerent.

Límits del control de gestió
En aquestapartat definirem el control de gestió i el diferenciarem d’altres dos activitats que també requereixen planificació i control: la formulació de estratègies i el control dels treballs.

El control administratiu El control administratiu es el procés per el qual els administratius influeixen en altres membres de la organització per implantar les estratègies d’aquesta.

Activitats de control...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Control i gestió de qualitat
  • organització i gestió de la biblioteca
  • CONTROL DE GESTI N TRABAJO
  • Control i
  • Control de Gesti n
  • Control I
  • informe de Gesti n I 2015
  • Gesti n de la Producci n I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS