Cooperatives i moltacte

Páginas: 3 (618 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2014
Cooperatives


Vídeo
Les cooperatives de treball associat són les més nombroses a Catalunya, hi ha unes 70.000 famílies que viuen de productes de cooperatives agràries.

Mol-Matric és unacooperativa que esta dedicada fabricació de matrius i objectes per automòbils. Els antics socis tenen objectes de quan lluitaven per continuar treballant-hi i van aconseguir alguns locals perseguir endavant. Juan Pedro Solar és un dels fundadors que ara gestiona l'empresa. A poc a poc van arribar beneficis i van millorar l'empresa Van començar amb pocs socis i ara ja en tenen 30. Durant una època no hihavia beneficis i havien de buscar nous clients per tirar endavant l'empresa.

La cooperativa de Serroca de Lleida porta 2 anys tencada i està en procés de subhasta. La cooperativa va pujar ambl'esforç de molta gent. La cooperativa deu quasi 3.000.000 euros. Els socis no es van adonar de què la directora era corrupte. Potser els membres de la junta hauran de pagar amb els seus diners si lajunta no cobreix els deutes.
La llei de cooperatives intenta protegir als tercers i socis, aquests tenen unes responsabilitats i han d'acceptar les conseqüències.

El grup Etim és un grup que fa vique té 100 anys. La cooperativa ha obert 3 botigues pròpies, hi han grups Etim que son més barats que a la mateixa cooperativa. Estan buscant clients a l'estranger. La cooperativa controla la vinyai l'elaboració. Estan modernitzant l'empresa.

Actel és una cooperativa que fa fruita. Els socis poden anar a buscar el que necessiten a la cooperativa i ho tenen a l'abast. Va poca incorporat cooperatives del sector cítric. Pot compartir i al mateix temps això et facilita competir millor.

La Fageda va ser creada per Cristobal Colon per donar feina a discapacitats psíquics de la Garrotxa.Fan melmelada de manera artesanal. El fundador diu que una de les raons del seu èxit és que els treballadors sabien que si fracassaven tornarien al manicomi. Fiquen música clàssica per reduir estres de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cooperativismo Básico Nivel I
  • Cooperativismo
  • El Cooperativismo
  • Cooperativismo
  • El Cooperativismo
  • Cooperativismo
  • Cooperativismo
  • Cooperativismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS