Copia este libro, David Bravo

Páginas: 14 (3319 palabras) Publicado: 2 de septiembre de 2013



ASAI
Curs 2007-2008 Quadrimestre TARDOR




Primera Recensió


ASPECTES SOCIALS



“COPIA ESTE LIBRO”
David Bravo Bueno
Dmem, S.L.
2005





Estudiant: Abel Fernández del Pino
Grup: 12





Índex
Introducció 5
El llibre 6
Beneficios 6
Falsos dogmas 7
La invitación al miedo 8
La industria y los artistas 9
Titiriteros 9
La ley y las redes P2P 10
Haz loque debas 11
Manual para empresarios forrados y sus defensores 11
Que el mercado venga a Mahoma 13
En la búsqueda de alternativas 13
Opinió personal 14
Enllaços d'interès 15


Introducció

David Bravo Bueno és un advocat especialitzat en dret informàtic i en la propietat intel·lectual.

Ha participat en debats defensant el dret a compartir la cultura i el coneixement o explicanttermes com ara copyleft. Des d'octubre del 2006 és col·laborador del programa de televisió Noche sin tregua.

En juny del 2005 va publicar un assaig anomenat “Copia este libro”, que tracta sobre els aspectes més polèmics de les xarxes de paritat (conegudes popularment com xarxes peer to peer o P2P) i la propietat intel·lectual, o com ell mateix diu: “las redes P2P, los medios de comunicación y sucreación de una moral artificial, el canon y la cultura del miedo.”

“Copia este libro” està sota una llicència copyleft (Creative Commons) que permet copiar, distribuir i comunicar públicament el llibre sempre i quan no s'utilitzi per alguna finalitat comercial ni s'alteri l'obra, a més de citar sempre l'autor original. Va tenir una edició impresa de 15.000 exemplars per tota Espanya, peròsens dubte la forma més fàcil de llegir-ho és en el seu format digital.

El llibre

David Bravo defensa que la cultura arribi a tothom, critica a la SGAE, creu que no es pot tractar igual la propietat privada que la intel·lectual, etc. De fet, el propi títol ja indica clarament la posició de l'autor vers aquests temes tant controvertits, al igual que la llicència que utilitza per publicar-ho.El llibre, que segurament a més d'un haurà molestat, està ple de les seves opinions, d'arguments que defensen aquestes idees, de frases i citacions a moltes persones...

Té 144 pàgines i està estructurat en els deus capítols següents:
Beneficios
Falsos dogmas
La invitación al miedo
La industria y los artistas
Titiriteros
La ley y las redes P2P
Haz lo que debas
Manual para empresariosforrados y sus defensores
Que el mercado venga a Mahoma
En la búsqueda de alternativas

A continuació es mostrarà un petit resum del contingut i coses a destacar de cada capítol.


Beneficios

Comença citant a l'artista Luis Eduardo Aute, el qual afirma que la major riquesa d'un país és la cultura, el desig de coneixement. Per a Bravo, hauria de ser accessible a tothom ja que és el queens fa créixer com a persones. La personalitat de cadascú, les ideologies, aficions, etc. depenen de la cultura que s'assimila.

Segons l'autor, la pirateria ha aconseguit que la cultura arribi a tota la població i no només a uns pocs privilegiats, i per evitar que això succeeixi s'utilitza la por i l'engany. També afirma que molts creadors actuals ho són gràcies a haver accedit a la culturaen la seva època mitjançant el que ara s'anomena pirateria.

L'advocat no veu incompatible la pirateria amb pagar per la cultura, com ho demostra un exemple on ell i els seus amics es van passar i copiar un DVD i després van veure l'obra de teatre.

Una altra cosa a destacar d'aquest capítol és la visió que dóna el llibre d'algunes persones sobre la cultura, on l'important és comprar-la. Noes té en compte la cultura que es pot aconseguir per exemple en biblioteques sense haver de pagar. Em crida molt l'atenció el que diu una parlamentaria en un programa de La 2: “lamentablemente en España se lee poco, pero lo importante es que no se lea pirata”.

Moltes obres descarregades mai s'haurien comprat. També hi ha obres descatalogades que no es poden aconseguir o d'altres que mai han...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • copia del libro
  • David Y El Arca Del Pacto Copia
  • Analisis Del Libro Luis Bravo
  • Canción Libre de Nino Bravo
  • Resumen De Libro
  • RESUMEN DEL LIBRO DE DAVID COPERFIELD
  • Libro de electromagnetismo david chen
  • LIBRO SUPER COPIAS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS