Copias De Seguretat

Páginas: 12 (2946 palabras) Publicado: 13 de abril de 2011
UF2: Gestió de dispositius d’emmagatzematge. Còpies de seguretat
Segons un estudi realitzat per la Universitat de Texas:
* Només un 6% de les empreses que tenen pèrdues catastròfiques de dades arriben a seguir la seva activitat.
* Un 43% mai podran reobrir el seu negoci.
* La resta tancarà en 2 anys.
Segons una informació publicada a “The Guardian” una empresa incapaç d’accedir ales seves dades durant 10 dies mai es recuperarà totalment:
* El 43% aniran en fallida. Ja que una parada de 4 hores post costar-li fins a un 30% dels seus ingressos mensuals a una companyia de serveis de telecomunicacions.

1. Introducció:

Avui en dia, tant les empreses com els particulars guardem una gran quantitat d’informació en els suports t’emmagatzemen dels nostres equipsinformàtics.

En molts casos, aquesta informació es troba protegida contra amenaces lògiques amb antivirus, firewalls.

En menys casos es fan còpies de seguretat que permetran restaurar la informació en cas de pèrdua per incendi, inundacions, terratrèmols, etc. Aquests desastres poden ocasionar grans pèrdues per les empreses en cas de no poder recuperar la informació.

Recordem alguns successosdels últims anys: * La caiguda de les Torres Bessónes * El foc de la Torre WindsorEn els dos casos es va perdre una gran quantitat d’informació.En el cas de la Torre Windsor a Madrid van fallar els detectors de fum, les alarmes, però no va fallar els plans de protecció de dades de les empreses Garrigues (bufet d’advocats) i Deloitte (assessorament financer). En poc més de 72 hores desprésdel succés treballaven amb ple accés a cada una de les seves aplicacions i a la informació.Gràcies al pla de recuperació en casos de desastre, aquestes empreses van poder, en un breu període de temps tornar a la seva activitat sense tenir grans pèrdues econòmiques.Aquests desastres van aconseguir que nombroses empreses sense plans desenvolupats de recuperació en cas de desastre prenguessinconsciència de la necessitat de realitzar còpies de seguretat tant de la configuració dels sistemes com de les dades |

Tots, tant grans empreses com usuaris particulars hem de fer còpies de seguretat de la informació dels nostres equips.

Les còpies de seguretat proporcionen la garantia de dos dels objectius més importants de la informació:
* Integritat de la informació
* Disponibilitat de lainformació
Les còpies de seguretat ens permeten restaurar el sistema operatiu, les aplicacions i les dades en cas de que succeeixi algun desastre.
L’Agència Espanyola de Protecció de Dades, exigeix a les empreses que emmagatzemen dades personals d’usuaris a fer còpies de seguretat de les dades recollides en els seus equips. |

Aquestes còpies de seguretat podran realitzar-se en multitud desuports d’emmagatzematge: cintes, DVD, discs durs externs, dispositius d’emmagatzematge remots, etc.
Un altre punt que hem de pensar és com destruir de manera segura els suports on hem guardat les dades, ja que en molts casos s’emmagatzema informació confidencial. Hem d’evitar que un cop la màquina estigi considerada obsoleta per la nostra empresa i la tirem o la reciclem, venent-la a empreses oparticulars, aquests pugin llegir la informació confidencial del disc. En el mercat existeixen diferents mètodes que donen la garantia de destrucció de les dades
[Activitat 1]
2. Tipus de còpies de seguretat:
Depenent de la quantitat de fitxers que s’emmagatzemin en el moment de realitzar la còpia, podem distingir tres classes de còpies de seguretat.
* Completa: Realitza una còpia detots els fitxers i directoris seleccionats.
* Diferencial: Es copien tots el fitxers que s’han creat o actualitzat des de la última còpia de seguretat completa realitzada.
Exemple: Si fem una còpia de seguretat completa tots els divendres a les 00:00 hores i una còpia de seguretat diferencial el resta dels dies, cada còpia diferencial guardarà els fitxers que s’hagin creat o modificat des...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • COPIES DE SEGURETAT MME
  • Normes Seguretat
  • Seguretat Laboratori
  • Seguretat
  • Copie
  • Copias
  • Copia
  • Copiar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS