Corba De Demanda Energètica

Páginas: 12 (2842 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2012
Treball Corba de Demanda
Bolletí mensual. Gener 2011.

INDEX:
1. Introducció: operació del sistema.
2. Demanda d’energia a temps real.
3. Bolletí mensual. Gener 2011.
3.1. Balanç d'energia elèctrica del sistema peninsular.
3.2. Balanç elèctric diari peninsular.
3.3. Producció eòlica a temps real.
3.4. Aspectes rellevants.

4. Bibliografia.


Treball Corba de DemandaBolletí mensual. Gener 2011.
1. Introducció: operació del sistema

El responsable de garantir la seguretat i continuïtat del subministra elèctric a Espanya (península i insulars), és la companyia Red Elèctrica. Aquesta empresa, fundada al 1985, fou la primera empresa en el món dedicada en exclusivitat al transport d’energia elèctrica i a l’operació de sistemes elèctrics.

L’energia elèctrica noes pot emmagatzemar en grans quantitats, per això, s’ha de regular l’equilibri entre consum i producció de forma precisa i instantània. Red Elèctrica és l’encarregat de gestionar aquest equilibri. Per poder-ho realitzar amb eficiència, la companyia es procura d’una previsió del consum, i opera i supervisa a temps real les instal·lacions de generació i transport, aconseguint que la produccióprogramada a les centrals coincideixi en tot moment amb la demanda dels consumidors. Si els resultats no s’ajusten al desitjat, s’envia ordres oportunes a les centrals per que ajustin les seves produccions augmentant o disminuint la generació d’energia.

Les previsions de l’evolució de la demanda elèctrica a mitjà i a llarg termini, com la seva cobertura, són fonamentals per l’elaboració dels plans dedesenvolupament de la xarxa de transport pels pròxims anys, que haurà d’aprovar-los en última instància el ministeri competent (Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç).

2. Demanda d’energia a temps real
Gràcies a una avançada tecnologia, Red Eléctrica capta mitjançant les instal·lacions que té distribuïdes per tot el país les dades precises per realitzar una operació segura del sistemaelèctric. Amb aquests valors, gestiona la disponibilitat de les centrals de producció, les possibles restriccions de la xarxa de transport i els intercanvis internacionals i la previsió de la demanda.
Per estudiar l’equilibri entre demanda i generació, la companyia elèctrica ens ofereix la corba de demanda (fig.1). En aquesta s’hi representa entre altres, la corba de demanda d’energia real(actualitzada cada 10 minuts) i la prevista. També inclou els valors màxims i mínims de demanda diària.
Juntament amb les corbes, es presenta informació de les diferents tecnologies de producció o components de generació necessàries per cobrir la demanda a temps real, incloent-hi l’energia destinada a l’exportació i als consums de les centrals de bombeig. També es mostren les emissions de CO2 associadesal parc de generació peninsular espanyol, que representa al voltant del 28% de les emissions totals.
* La demanda real (corba groga) reflexa el valor instantani de la demanda d’energia elèctrica. Aquesta corba ens permet analitzar l'estructura de generació d'energia gràcies al pictograma del marge dret, tant en percentatge, com en valors absoluts (Potència subministrada) i la quantificació deles emissions de CO2 (Tn/h) que genera cada grup.
* La previsió de la demanda (corba verda) és elaborada per la companyia amb els valors de consum de períodes anteriors similars, aportant-hi les correccions necessàries com són els factors de treball, climatologia i activitat econòmica.
* La programació horària operativa (línia escalonada vermella) és la producció programada pels grups degeneració als que s’ha adjudicat el subministrament d’energia.
* Juntament amb l’estructura de generació es representa el total d’emissions de CO2 produïdes per parc de generació peninsular espanyol i en detall per fonts d’energia.
El gràfic de demanda d’electricitat per intervals permet, a més a més, analitzar la demanda peninsular durant diferents intervals temporals i ajuda a comprovar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • DEMANDA ENERGETICA
  • Demanda Energetica
  • Demanda Energetica
  • Corba
  • CORBA
  • Corba
  • Corba
  • Corba

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS