corda

Páginas: 2 (391 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2014
ADRIA MIRO SABATE NUM:2
ARNES


CARACTERISTIQUES
Fets de cintes amples de niló, la seva funció es la de distribuir la força de la corda al cos del’escalador en cas de caiguda. Gràcies a l’arnés evitem lesions a l’espatlla.
Tipus
Arnés íntegre: aquest es el model més segur ja que cobreix tot el cos, però també el model que costa més de posar-se. El puntde subjecció esta per damunt del punt gravetat del cos humà. Sempre caurem verticals, es el més incòmode.

Arnés de cintura: la carrega en caiguda es reparteix per la pelvis o cintura, glutis icuixes. Aquest es el model més còmode i es el que te més facilitat de moviments. Domés te un punt d’anclatge a la part davantera. La pernera pot ser ajustable, que es recomanable.

Arnés de pit:utilitzat en escalada. Amb aquest model es té molta llibertat per fer moviments, té un inconvenient, ja que en cas de caiguda et quedes penjat per la part del pit i la caixa toràcica es tanca, per loconseqüent tens més dificultat de respiració.

Arnés combinat: arnés de cintura + arnés de pit, mai a de ser utilitzat. S’uneix amb un nus amb la corda de la cordada. En cas de caiguda, a l’igual quel’íntegre, caurem verticals ja que el punt de subjecció esta més amunt del punt de gravetat.

Us
Element utilitzat per lligar la corda al cos de l’escalador, serveix per assegurar la nostra progressióo per realitzar les diverses accions en que la nostra seguretat depèn d’estar assegurats a una corda. L’arnés a de ser còmode, lleuger i resistent.
Manteniment
Sempre ha d’estar sec i guardar-los enllocs frescos i foscos. Mai s’ha de seca al sol o amb una font de calor. Hem de tenir en compte que si em caigut o a sofert altes tensions aquest s’ha estat desgastant i convertint-se en un elementinsegur. Aproximadament cada 5 anys s’ha de canviar, ja que el material al pas del temps també es deteriora.
Normes
- Cordar-lo correctament, ja que sinó podem sortir-nos.

- Abans de cada...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cordados
  • los cordados
  • Cordas
  • Cordados
  • Cordados
  • Los Cordados
  • CORDADOS
  • corda

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS