corea

Páginas: 6 (1281 palabras) Publicado: 21 de agosto de 2014






ANÀLISIS D’UNA PEL·LÍCULA
Peter Mullan (2002). Las Hermanas de la Magdalena.














A la pel·lícula las Hermanas de la Magdalena apareixen diversos temas interessants , jo he decidit centrar-me en el tema : La repressió sexual.
.A la pel·lícula ens mostra diferents escenes relacionades amb la repressió sexual i com les dones del segle XX la patien. Aquestarepressió sexual es causada tant per la seva religió que concebia com a pecat de lujuria tenir relacions o desitjos sexuals fora del matrimoni els quals són qualificats per la religió ‘’d’impurs’’ , i per castigar-le’s i reeducar-les les portaven al convent on eren obligades a treballar i no podien tenir cap tipus de contacte amb homes.
Per abordar aquest tema primer definiré la repressió sexual :aquest terme es refereix a un estat psicofísic que conte a la persona en la expressió i realització a la seva sexualitat. La repressió sexual s’associa a un sentiment de culpabilitat o vergonya associats als impulsos sexuals , la qual varia segons la religió , la moral..
La repressió sexual segons alguns anal.listes ha sigut molt forta per la influencia sobretot dels sistemes religiosos.Aquestssistemes religiosos han fomentat la repressió sexual , consideren pecaminoses les relacions sexuals fora del matrimoni , i de lujuria els desitjos sexuals . I encara que aquestes ‘ idees’ influeixen dins la religió tan als homes com a les dones , són sobretot les dones les que pateixen la repressió , l’exclusió social en cas de no complir les normes i en alguns casos fins i tot el rebutj de la sevapròpia família.
A les religions patriarcals —subordinen a les dones i a les nenes a l'home. Els moviments fonamentalistes (ja siguin cristians, jueus, hindús o islàmics) advoquen per la repressió de la sexualitat de les dones i de les nenes. La interacció entre dones i nenes, d'una banda, i homes i nens, per una altra, es vigila molt d'a prop i, al seu torn, es restringeix. A més, els cossos iel pèl d'aquestes són coberts de forma aparentment modesta. Per exemple, sota la influència del Fonamentalisme Islàmic, les dones han de cobrir tot el seu cos amb robes com el burka. El càstig per una mala conducta pot ser bastant sever, com per exemple a Iran, on les dones poden ser legalment lapidades fins a la mort
A la nostra història s’han fet molts estudis sobre aquesta repressió sexualperò destaquen sobretot l’estudi de Sigmund Freud , que va ser el primer en utilitzar i desenvolupar el concepte de repressió sexual. Freud pensava que aquesta repressió és l’origen de molts dels problemes de la societat occidental , i que els instints sexuals naturals són molt forts i han tingut que ser reprimits amb el fi de complir les restriccions de hi ha a la vida civilitzada en la societat.Altre personatge important que va influir en la concepció de la sexualitat i la repressió d’aquesta , va ser el filòsof francès Michel Foucault , el qual va escriure i publicar el llibre l’Història de la Sexualitat , on ens descriu l’evolució històrica de la repressió sexual.
No obstant , la repressió sexual que apareix a la pel·lícula és sobretot la repressió sexual femenina. Aquesta repressióestà enfocada a l’anulació del desitj i del plaer eròtic de la dona. La repressió sexual femenina té diferents graus , des de una manipulació psicològica ( desconeixement del cos , sentiment de culpabilitat) fins a la mutilació física dels òrgans sexuals .
Aquesta repressió sexual femenina és a més una forma de control i opressió a la dona. Són els homes els que controlen i prenen les decisionsimportants a la societat i l’organitzen , i a través d’aquest poder institucional crean les normes de la cultura així el control sobre la sexualitat de les dones fa possible construir i regular la seva activitat sexual . Per tant , les dones que incompleixen de manera voluntària o no , les normes establertes , són immorals i responsables del deshonor de la seva família.

La repressió sexual...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • corea
  • corea
  • Corea
  • Corea
  • corea
  • corea
  • Coreo
  • Corea

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS