CORRECCIO COMENTARI DE TEXT DESCARTES 2013 6

Páginas: 4 (767 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2015
CORRECCIÓ COMENTARI DE TEXT DESCARTES: FRAGMENT DISCURS DEL MÈTODE

POSSIBLES RESPOSTES ALS INDICADORS DEL COMENTARI DE TEXT. LES RESPOSTES SÓN OBERTES, I PER TANT ÉS UNA APROXIMACIÓ, TOT I TENINTEN COMPTE QUE NO ES POT OBVIAR EL NUCLI DE LA RESPOSTA. LA REDACCIÓ ESTÀ A MANS DE L’ALUMNE JA QUE ES TRACTA DE DEMOSTRAR ELS SEUS CONEIXEMENTS A TRAVÉS DE LA SEVA PRODUCCIÓ.

«Després, examinant ambatenció el que jo era, i veient que podia fingir que no tenia cap mena de cos, i que no hi havia cap món, ni cap lloc on jo fos, però que no podia fingir, per això mateix, que no era res; i que, ben alcontrari, del fet mateix que pensava dubtar de la veritat de les altres coses, se'n seguia molt evidentment i certament que jo era; mentre que si hagués tan sols deixat de pensar, encara que la restadel que havia imaginat hagués estat vertader, no tenia cap raó per creure que jos fos: d’això vaig saber que jo era una substància l’essència o naturalesa de la qual no és altra que pensar, i que,per a ser, no té necessitat de cap lloc, ni depèn de cap cosa material. De manera que aquest jo, és a dir, l’ànima, per la qual sóc el que sóc, és completament distinta del cos i, fins i tot, és mésfàcil de conèixer que ell, i que encara que ell no fos, ella no deixaria de ser allò que és.»

René Descartes, Discurs del mètode, 4a part

INTRODUCCIÓ
Aquest fragment és de René Descartes, filòsof del’època moderna, i considerat el pare del Racionalisme. El seu pensament es situa entre les principals artífex de la revolució científica del segle XVII.
Aquest fragment forma part del Discurs del Mètode,obra de referència del Racionalisme i de Descartes.
L’autor ens explica, gairebé de forma biogràfica com es pot dubtar del cos i del món però mai de l’existència del jo (ànima). Alhora exposa que el joestà format per tots els meus pensaments, que són independents de tot el que és material, per concloure que el cos i l’ànima són totalment diferents i independents.
Els temes principals del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari de text descartes
  • COMENTARIO DE TEXTO. DESCARTES.
  • Comentario De Texto De Descartes
  • Comentari de text descartes
  • comentario de texto descartes
  • Comentario De Texto De Descartes
  • Llibre d'atena comentari de text descartes
  • EJEMPLO DE COMENTARIO DE TEXTO SIMPLIFICADOS DESCARTES

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS