corrent psicologiques

Páginas: 6 (1344 palabras) Publicado: 15 de marzo de 2014
PSICOLOGIA:Estudi cientific de la conducta i dels processos mentals, incloent tant processos cognitius interns com sociocognitius. Es considera ciencia sobre el 1879 amb la Psicologia Experimental de Wund. Psique ( ànima-esperit-ment) i logo ( rao-idea-estudi).
ES CARACTERITZA: Basar-se en metodes cientifics, ser una ciencia ecléctica, posseir carácter multidisciplinar i oprerar en diferentsnivells d'analisi.
FINALITAT: Observar i descriure sentiments,vivences.., formular hipotesis,buscar comprendre,realitzar prediccions i modificar conductes i actituds.

BRANQUES DE LA PSICO: Psico.Gral.Bàsica:Investiga naturalessa i funcionament dels processos psico bàsics ( intel.ligencia, memoria,..) es experimental, social,evolutiva,psicobiologia,de personalitar, d'aprenentatge,diferencial.Psico Aplicada: Emfasi en els àmbits en que actuen els individus per millorar el comportament,optimitzar els processos.

AUTORS I TEORIES: Psico.Experimental( Wundt) Teoria Evolució (Darwin) Psico,Diferencial( Galton) Funcionalisme(Dewey) Psico.Animal (Torndike) Reflexologia Rusa (Paulov)

ESCOLES I CORRENTS:Psicoanalisi: (Freud 1910/30) Gestalt( Wertheimer,Kofka,kholer 1910/30) Cognitivisme
(Piaget,chomsky 1950/60) Humanista( Rogers,Maslow 1960/70)

TEORIA DE LA EVOLUCIÓ: Darwin(1809-1892) investiga fauna i flora, adaptació a l'ambient, selecció millors dotats i herencia, selecció natural i sexual.

PSI EXPERIMENTAL:
EXTRUCTURALISME: Autor Wundt(1932-1920) fisioleg,filòsof i psicòleg (Alemanya)Inicia la psico. Com a ciència. Métode científic, verificació de dadesempiriques,introspecció. Estudi: Processos mentals conscients, sensació/sentiments,percepció i imaginació. Redueixen els fenomens mentals humans als elements últims i buscaben les lleis que permeteren comprendre com s'associaven.
SISTEMA TEORIC WUNDTIA:L'objecte d'estudi: Estructuta de la consciencia,anàlisi de les caract. De les sensacions, defineix la quantitat, intensitat, expresió i durada. La eina delspsicolegs era la autoobservació experimental o introspecció rigorosa, amb mesures objectives, com temps de reacció i associacio de paraules.un exemple era cronometria mental, no estudia processos mentals superior que depenen de context social, cal estudiar-les a través d'un analisi historic-cultural.
FUNCIONALISME: W.Jame(1842-1910) i J.Dewey(1859-1952) EUA. :Metode:Intros, extros, observaciósubjetiva i sistemàtica. Objecte d'estudi:Funcionament de la consciencia. Considera la vida mental i el comportament en termes d'adaptació activa a l'ambient per part de la persona. Alt caràcter utilitari i pragmàtic,implicació en la solucio del problema, Introspecció insuficient, us de proves,questionaris i descripcions, objectives del comportament.
PSICO ANIMAL: Thorndike(1874-1949)EUA, Aprenentatgeper assaig-error: conducta-adaptació medi. Llei de l'efecte: plaer ( recompensa-repeticio)Referent mes important pel desenvolupamaent posterior al conductismeREFLEXOLOGIA RUSA: Paulov(1849-1936) contibució a la psi com a ciencia experimental i objectiva,estudia processos psiquics a través d'efectes condicionals, adaptació i aprenentatge condicionat per l'ambient.
Condicionament: acció de provocaruna determinada resposta mitjançant l'aplicació d'un estimul concret.
Les respostes innates( incondicionades) no son suficients per explicar l'adaptació del medi.
L'adaptació també ve donada per l'adquisició de respostes a estímula canviants.
PSICOANALISI: Freud( 1856-1939)Viena Jung (1874-1961)Suissa Lacan( 1901-1981) França
Objected'estudi:Inconscient, teoria de la personalitat, somnis,Tde la sexualitat,mecanismes de defensa.

Métodes: Per investigar processos mentals i inconscients( assiciació lliure d'idees, introspeccio indirecta, a través de les seves manifestacions: com lapsus, fantasies, somins.
Teoria estructura personalitat: Allo:Principi del plaer (I) Jo: Principi realitat(C-I) Superjo: Idela del Jo ( I-C)
Les seves pulsions: motor desenvolupament, procés dinamic...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Corrent Altern
  • corrente alterna
  • Escoles psicologiques
  • Teories psicològiques aplicades a l'aprenentatge
  • Circuits de corrent altern
  • Ensayo Sobre El Caso Palmar Correntoso
  • Ensayos De Escuelas y Correntes De La Auditoria Administrativa
  • Escoles psicologiques

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS