Cortés

Páginas: 2 (365 palabras) Publicado: 28 de noviembre de 2012
Cortés va néixer a Medellín, al Regne de Castella el 1485. El seu pare, Martín Cortés de Monroy, va néixer el 1449 fill de Rodrigo o Ruy Fernández de Monroy i Maria Cortés, va serun capità d’infanteria de distingit llinatge però pocs mitjans. La mare d’Hernán va ser Catalina Pizarro Altamirano. Per via materna, Hernán era el cosí segon de Francisco Pizarro, qui més tard va conquerir l’Imperi Inca al’actual Perú (no confondre amb un altre Francisco Pizarro que es va unir a Cortés a la conquesta dels Asteca). A través del seu pare, Hernán era un parent llunyà de Nicolás de Ovando y Cáceres, eltercer governador de la Hispaniola. El seu avi patern era un fill de Rodrigo de Monroy y Almaraz V Senyor de Monroy, i la seva esposa Mencía de Orellana y Carvajal.
Hernán Cortés és descrit com unpàl·lid i nen malaltís pel seu biògraf, capellà, i amic Francisco López de Gómara. A l'edat de 14 anys Cortés va ser enviat a estudiar a la Universitat de Salamanca. En aquell moment era el gran centrede formació d’Espanya, i si bé la naturalesa dels estudis de Cortés no estan documentats, els seus últims escrits suggereixen que va estudiar dret i probablement llatí.
Després de dos anys, Cortés,cansat de l'escola, va tornar a casa a Medellín, per disgust dels seus pares, que tenien l'esperança de veure'l preparat per a una carrera jurídica rendible. Tanmateix, aquests dos anys a Salamanca,a més del seu llarg període de formació i experiència com a notari, en primer lloc a Sevilla i després a l’Hispaniola, li donarien una estreta familiaritat amb els codis legals de Castella que livan ajudar a justificar la seva “no autoritzada” la conquesta de Mèxic.
En aquest punt en la seva vida, Cortés va ser descrit per Gómara com inquiet, altiu i malintencionat. Aquesta és probablementuna bona descripció d'un jove de setze anys que havia tornat a casa per a trobar-se a si mateix frustrat per la vida en la seva petita ciutat de províncies.
En aquell moment, les notícies dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cortes
  • Corte Laser
  • Corte
  • corte de la haya
  • corte
  • corte con laser
  • CoRT
  • corte

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS