cosa cosa

Páginas: 3 (548 palabras) Publicado: 28 de enero de 2014
El peix sol, (Lepomis gibbosus), depredador molt voraç provinent d'Amèrica del Nord. Va ésser introduït als Països Catalans a principis del segle XX al llac de Banyoles junt amb altresespècies.[4][5] La seua agressivitat ha arraconat, i gairebé extingit, el barb cua-roig (Barbus haasi); també depreda les larves d'amfibis, com el tòtil (Alytes obstetricans), el tritó palmat (Lissotritonhelveticus) i la granota verda (Rana perezi).
La fil·loxera (Dactylosphaera vitifoliae) petit insecte originari d'Amèrica que provocà la destrucció del mode de vida de molts agricultors al destruir les sevesvinyes, generant un flux migratori del camp a les ciutats. Cap a finals del segle XIX i a inicis del XX, la fil·loxera va causar una plaga que va fer desaparèixer gran part de les vinyes catalanes.
Elmusclo zebrat (Dreissena polymorpha), un mol·lusc bivalve originari de la mar Càspia.
Eichhornia crassipes, planta aquàtica flotant que s'ha estès arreu dels tròpics bloquejant rius i canals fins aesdevenir un obstacle per la navegació fluvial.
Fallopia japonica introduïda com a planta decorativa, oprimeix les plantes indígenes i per absència d'enemics naturals i rizomes fortíssimes, és moltdifícil per a eradicar.
El cranc de riu americà (Procambarus clarkii), cranc d'introducció recent que s'ha estès de manera molt ràpida pels Països Catalans, arraconant al cranc de riu autòcton.
Elmosquit tigre (Aedes albopictus), un mosquit que s'ha estès en multitud de països de tots cinc continents.
La ginesta d'escombres o gódua (Cytisus scoparius) un arbust que alguns llocs ha arraconatseverament les espècies de flora local.
Spartina alterniflora, una espècie de planta herbàcia d'origen nord-americà que prolifera als aiguamolls.
La llentia d'aigua una espècie flotant molt petita dela família de les lemnàcies.
Algunes espècies del gènere Lantana varen ser introduïdes com a plantes de jardí a la zona del Mediterrani. Amb el pas del temps hi han mates de lantana que s'han...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cosas de cosas
  • Cosas Cosas
  • Cosas de cosas
  • Cosas de otras cosas...
  • Cosas de cosas
  • los cosos de los cosos
  • la cosa de la cosa
  • la cosa del coso

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS