Cosas

Páginas: 2 (286 palabras) Publicado: 7 de octubre de 2014
Capítol I
L'escena inicial en *Antígona comença enmig d'una conversa entre *Antígona i la seva germana, *Ismene. *Antígona està convençuda que és el seu haver desepultar a *Polinices, el seu germà,qui està *insepulto sota l'ordenança de *Creonte, rei de *Tebas. L'obra no entra en els detalls sobre *Polinices- solament que ell va ser untraïdor de *Tebas i enemic de la ciutat.
*Ismene inequívocament *seopone als plans de la seva germana, citant la llei del rei que prohibeix la inhumació del cadàver.Ella no creu, com ho fa *Antígona, que l'ordre del rei pugui ser *transgredida per motius religiosos.Però *Antígona li respon a ella dient-li “…si és un crim, llavors és uncrim que els déus ordenen.”
Després de la seva discussió, el cor entra glorificant la recent victòria de *Tebas *contrael atac extern. Aquí s'esmenta breument a*Polinices, exaltant els déus de *Tebas així com a *Creonte pel seu triomf.
A l'instant, *Creonte entra reiterant el seu mandat que qualsevol *queenterase a *Polinices seriacondemnat a mort. El proclama, “…queda públicament prohibit a tota la ciutat honrar-ho amb una tomba i plorar-ho. Que se li deixi *insepulto, i que el seu cos quedi*expuestoignominiosamente perquè serveixi de pastura a la voracitat de les aus i dels gossos! Tal és la meva decisió; doncs mai els malvats obtindran de mi estimació major queels homes de bé.”
Un *guardiaentra portant males notícies. Pel que sembla algú ha gosat enterrar i beneir el cos, com els costums grecs (i els déus) manen. *Creonteesclata en ira culpant al guàrdia per la seva falta *devigilancia. *Creonte va fins i tot tan lluny com per suggerir que el mateix guàrdia l'havia enterrat per diners.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cosas de cosas
  • cosa cosa
  • Cosas Cosas
  • Cosas de cosas
  • Cosas de otras cosas...
  • Cosas de cosas
  • los cosos de los cosos
  • la cosa de la cosa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS