Cosas

Páginas: 22 (5371 palabras) Publicado: 2 de enero de 2015
21/10/14

Així com a diferents invents de seguida hi assossiem un inventor, a la ràdio i la TV no (?)
El cas del TITANIC es posa d’exemple perquè era el primer que disposava d’una tecnologia molt avançada sense fils. Després del TITANIC es va veure que hi havia coses que havien de tenir en compte.
Hi havia d’haver més gent especialitzada en aquesta tecnologia i ha d’estar sempre enfuncionament. Encara mancaben aquestes rutines.
Des del unt de vista de la tecnologia, en el cas de la radio i la tv és la suma de dfernts elements. Això és el que avui s’anomena convergència tecnologica.
Unim diferents tecnologies epr crear un artefacte nou. (Carro: roda + tracció animal)
Formaríen part de les tecnologies d ela informacio i comunicacio que estan ubicades en aquests invents delfina del segle 19 principi del 20. Que molts autorns li diuen neotecnologia, perquè diferencien amb els avenços tecnics derivats de la revolució industrial (paletecnologia)
La majoria d’invents que desrpés maracaran els invents del segle XX, es refereix al cinematograf, el telefon, el gratofon, dels raig x, la telegrafia, la maquina de vapor, el submari…
La maoria d’quests avenços han derespondre a uns interesos comercials clars. Es veritat que hi ha una gran diferencia entre la ultilizacio entre questa tecnologia i el progres de pau i aquest progres tecnologic a un altre temps (?) aquesta tecnologia s’ha de posar al servei de lestrategia militar.
Hi ha una idea molt burgesa que és la idea de progres. Crea unes espectatives socials que acabaran de donar forma a la radio i la tv.
Hiha intervenció en noseke internacional.
Hwm vist com aquesta possibiltat de comunicarse x ona primer es pensa x us pUNT A PUNT fins que s’arriba en aquesta possiblitat de que es pugui fer una transmissió broadcast.
Amb la primera guerra mundial hi ha un paron molt gran, es para la recerca comercial de la radio perque aquesta radio es vol controlar molt com una estrategia militar.
Una vegadaacaba la guerra, aquell control gobernamental sa de transformar en ús comercial. Els propis goberns volen cursar lus comercial d’aquesta radio i a més troben l’encaix social.
A principis del segle xx hi ha unmoviment cultural molt important pictoric, les avantguardes. La radio i la tv tot i que naixen vinculades en aquest sector més capitalista, molt rapidament, tindran punts de coneccio ambauqestes avantguardes amb el sentit de que arriba a tenir un caracter subersiu. Posa en primer pla la cultura popular x sobre la cultura de carrer.
Amb la parada de la primera guerra mundial, la guerra acaba, i eeuu no ha patit el rigors de la guerra en terra propia, per tant tot duna acaba la guerra qui esta en millor posicio x tornar a impulsar una tecnologia com aquesta es eeuu i pren avantatgerespecte deuropa. pot reaccionar més rapidament a leconomia de pau que no els paisos europeus que s’han de reconstruir i per tnat prent el lideratge.
Hi havia un impuls gobernemental, nsekemes i que allo fos viable economicament. Aquí es on es produeix lenfrontament de dos sectors industrials molt defiernets, telefonia i radiofusio que tenen una manera dentendre com ha de ser allo molt diferntpero tambñe tenen unes similituds. En canvi els grups de radio que estan subencionats per empreses delectrodomestics tenen interes en vendre aparells i no en les xarces. Volen arribar a quanta més gent millor que no com al receptor. canvia la nskee sociopolotica.
Quan hi ha avencos fa que evolucioni molt la tec, i fa possible que surtin mes tecnologies.
Hi ha existia la telegrafia i haviaaconseguit descomposar la imatges en putns i linies i tornarla a composar i la radio permetia lus de ones per la conversió de punts menors. Faltava la conversió dauquestes ones electromagnètiques en ones lumíniques.
Hi han dos sistemes per fer això, la tv electectrica i la tv mecanica. A principis de s xx trobem diferents investigadors que estan vincultas al sistema dela tv mecanica o electrica....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cosas de cosas
  • cosa cosa
  • Cosas Cosas
  • Cosas de cosas
  • Cosas de otras cosas...
  • Cosas de cosas
  • los cosos de los cosos
  • la cosa de la cosa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS