cosass

Páginas: 3 (632 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2014
METAFISICA:
Aristotil discrepa amb plato, amb la seva concepcio del mon ja que plato diferenciava la divisio del mon en dos: el mon de les idees i el mon de les coses. En canvi aristotil defensavalexistencia dun sol mon , el mon sensible perque nomes daquest es pot fer ciencia. Els dos autors defensaven lexistencia de lessencia o forma de les coses, encara que per a plato aquesta essenciaestava separada de les coses i per aristotil aquesta separacio entre materia i forma no es podia fer perque mai es podien trobar per separades. Aristotil coincideix amb plato en donar mes importancia a laforma que a la materia, ja que de la forma es pot fer ciencia perque es la part de substancia, que esta formada per materia i forma, que no canvia.
Aristotil diu que la substancia esta subjecta alcanvi i que per tan el moviment i el canvi son reals, i plato diu que les substancies son immutables i no es pot produir el canvi.



ANTROPOLOGIA:
Coincideixen en una concepcio dualista delesser huma, es a dir, distingeixen el cos de lanima. Aristotil pensava que no es podien separar ,perque les dues constitueixen lesser huma, i per a plato si ja que l’anima forma part del mon de les ideesi el cos del mon sensible. Aristotil discrepa amb plato amb la seva concepcio immortal de lanima, per a ell es mortal el cos, amb lexcepcio de lanima de lesser huma. Aristotil diferencia 3 funcions delanima, la nutritiva, la sensitiva i la pensant mentre que plato la divideix en 3 parts la racional, irracible i apetitiva. Per aristotil tots els essers vius tenen anima , es el principi de vida,mentres que per a plato nomes els essers humans tenen anima.



POLITICA:
Per Aristotil l'home es per naturalesa un esser social. En la naturalesa de totes les coses hi ha una tendencia aaconseguir la perfeccio, pero un huma per si sol no pot aconseguir-ho, per aixo sagrupa amb altres formant societats. La fi de la societat dAristotil es aconseguir el be dels ciutadans lliures, que es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cosass
  • cosass
  • Las cosass
  • Cosass
  • mis cosass
  • Muchas cosass
  • cosass
  • cosass

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS