Cotxe elèctric

Páginas: 64 (15829 palabras) Publicado: 3 de septiembre de 2012
0. INTRODUCCIÓ
Vam escollir aquest tema perquè creiem que en algun moment o altre la societat haurà de buscar una font d'energia alternativa al petroli i els seus derivats. El cotxe elèctric és una de les alternatives que creiem que ha de ser la solució a aquest problema.

Amb aquest treball volem esbrinar si avui en dia es podria reemplaçar els vehicles amb motor de combustió interna pervehicles totalment elèctrics i quins serien els avantatges i inconvenients de modificar la majoria de la flota de vehicles.

A dia d’avui hi ha notícies constants relacionades amb la introducció del vehicle elèctric com alternativa al transport basat en el consum de petroli. Al treball es pretén estudiar la viabilitat del vehicle elèctric, la seva estructura, avantatges i inconvenients, el tipusd’infraestructures necessàries pel seu desenvolupament i l’impuls institucional per a la seva implantació.

Estructuralment el treball esta dividit en tres parts. La primera part tracta sobre les conseqüències del canvi climàtic i què pot fer el cotxe elèctric per solucionar-ho, en aquesta part també s'estudien les energies renovables i una nova tecnologia anomenada geoenginyeria, una segona part queva dedicada a la mecànica dels vehicles elèctrics, el seu funcionament, rendiments, etc., i finalment la última part que avarca la part econòmica relacionada amb el vehicle elèctric.
1. EL MEDI AMBIENT I EL CANVI CLIMÀTIC
Per medi ambient s'entén tot el que afecta a un ésser viu. Condiciona especialment les circumstàncies de vida de les persones o de la societat en la seva vida. Comprèn elconjunt de valors naturals, socials i culturals existents en un lloc i en un moment determinats, que influeixen en la vida de l'ésser humà i en les generacions futures. És a dir, no es tracta només de l'espai on es desenvolupa la vida, sinó que també comprèn éssers vius, objectes, aigua, sòl, aire i les relacions entre ells.
Hi ha un ampli acord en la comunitat científica que el clima global estàcanviant i que les emissions de gasos d'efecte hivernacle, derivades de l'acció humana, han contribuït a aquest canvi climàtic. Per això, l'anomenat canvi climàtic és la modificació del clima respecte a l'evolució natural de les condicions climàtiques.Les emissions de gasos d'efecte hivernacle que causen l'efecte hivernacle i, per tant, el canvi climàtic, són el resultat de la producció i el consumd'energia.La relació de l'espècie humana amb la natura ha canviat de manera considerable des de la Revolució Industrial, fins al punt que les activitats humanes han arribat a modificar un fràgil equilibri climàtic on només importaven els esdeveniments naturals. Fins a mitjans del segle XIX la concentració de diòxid de carboni a l'atmosfera era força estable, al voltant de 280 parts per milió envolum (ppm). En un segle i mig s'ha incrementat gairebé un 30% (379ppm), i la temperatura mitjana global a augmentat 0.6º C.

Figura 1: Evolució de la temperatura a Catalunya

Figura 2: Tendència alcista de la temperatura global
Figura 3: Nivells de CO2 en els últims cent anys

2. SÍMPTOMES BIOLÒGICS DEL CANVI CLIMÀTIC
Les alteracions en els cicles vitals produïdes principalment peremissions de gasos hivernacles i la destrucció de la capa d’ozó. Aquest canvi climàtic afecta a tots els éssers vius incloent-hi els éssers humans.
2.1 L’ESCALFAMENT
L’escalfament global és un terme utilitzat per referir-se a l’augment de temperatura mitjana global, tant de l’atmòsfera terrestre com dels oceans.És un fet que el planeta Terra s’ha escalfat més ràpidament que en les últimes dècades perculpa de l’abús dels éssers humans en la utilització dels combustibles fòssils com són el carbó, el petroli, el gas natural...
Durant el segle XX la temperatura mitjana del planeta ha augmentat en 0,6-0,7 ºC i es preveu que pujarà en els darrers anys, a causa de les emissions de gasos com el metà o el diòxid de carboni.
Les conseqüències de l’escalfament global són, per exemple, el desglaç...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cotxe electric
  • Cotxe elèctric Renault Zoe
  • Cotxes
  • COTXE
  • Electricista
  • El Electricista
  • electric
  • Electricista

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS