crèdito de sintesi de música 3r ESO - MOZART película "AMADEUS"

Páginas: 6 (1404 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2013
W.A. Mozart
Part 1
-Biografia Mozart
Wolfgang Amadeus Mozart va néixer el 27 gener 1756, a Salzburg, Àustria. Quan tenia 3 anys d'edat, els seus dots musicals ja eren observats pel seu pare, compositor, violinista, i mestre educador musical, Leopold Mozart, qui va decidir educar-lo en l'ambient de la música.
A causa de l'alta mortalitat infantil de l'Europa antiga, Mozart i la seva germanaMaria Anna, a qui la cridaven Nannerl, van ser els únics supervivents de set fills. Nannerl també posseïa dots musicals, i amb ella, el petit Wolfgang tocava duets. Als sis anys d'edat, Mozart ja era un intèrpret avançat d'instruments de tecla, i un eficaç violinista. També demostrava una extraordinària capacitat per a la improvisació i la lectura de partitures. A aquesta edat, Mozart ja espresentava en gires per les corts europees, acompanyat del seu pare i de la seva germana Nannerl, aconseguint un gran èxit. Va començar per Munich, després Viena, Paris, Londres, ..., el que va suposar per a Mozart valuoses experiències.
Les seves primeres composicions, entre les quals s'inclouen sonates per a piano i violí i simfonies, encara avui són interpretades per grans orquestres i músics d'unamanera general. Als 13 anys d'edat, Mozart començava la seva marxa per Itàlia on va ser condecorat pel Papa amb la distinció de Cavaller de l'Esperó d'Or Un any després, a Milà, el compositor va escriure la seva primera gran òpera, Mitridate, amb aquesta obra la seva reputació com a músic es va fer encara més evident.
Als seus 15 anys, Mozart va tornar a Salzburg on va compondre els seus primersquartets per a corda, simfonies, concerts per a fagot, a part d'altres òperes. Sis anys després se'n va a Munic amb la seva mare, Anna Maria Pertl, buscava per Europa un lloc més ben remunerat però allà no ho va aconseguir. Va decidir anar a Paris, on va estrenar nova simfonia i un ballet. La mort de la seva mare a la capital francesa, a causa d'un infart, en 1778, li va dificultar molt la vida.En els anys següents, Mozart va compondre misses, altres simfonies i una òpera. Als seus 25 anys, Mozart decideix canviar-se a Viena. Allà, rep molts encàrrecs de l'emperador, i es casa amb Constanze Weber, germana de la que havia estat el seu gran amor en la joventut, i en contra de la voluntat de la seva família. Dels sis fills que va tenir amb ella, només dos van sobreviure: Kart Thomas i FranzXaver. Tot i la dificultat econòmica i als problemes de salut, Mozart seguia escrivint partitures de desenes d'obres i òperes, entre les que es poden destacar "Les noces de Fígaro", "Don Giovanni", "Rèquiem", i altres.
Mozart va morir el 5 desembre de 1791, als 35 anys d'edat. Va ser enterrat en una fossa comuna, sense que al seu enterrament anés ningú.



Caràcter i actitutd que mostra elfilm:
La pel • lícula es desenvolupa en el context del segle XVIII i part de la meitat d'aquest, principalment en la ciutat de Salzburg i Viena a Àustria. Va ser una època en què la música prenc gran part i gràcies a això es va donar una gran influència per al desenvolupament i la transcendència de la mateixa. Les persones fan servir vestits grans i elegants, perruques i es comportaven amb forçaaltruisme.
Obres del compositor destacades:
Sonata per a piano núm. 8 K310
Quartet de corda núm. 19 K465
Concert per a piano núm. 21 K467
Simfonia núm. 38 Praga K504
Petita Serenata Nocturna K525
Don Giovanni K527
Concert per a clarinet K622
Rèquiem K626
Operes que apareixen en el film, resum de l’argument.
Algunes de les composicions de Mozart utilitzades per fer aquesta pel • lículavan ser:
* Les noces de Fígaro
* Don Giovanni
* Rèquiem Mozart
Resum del film:
És una pel • lícula americana de l'any 1984 dirigida per Miloš Forman, on es narra la vida del compositor austríac Wolfgang Amadeus Mozart des del punt de vista de la seva més conegut rival, el també compositor Antonio Salieri.
La pel • lícula gira al voltant d'una vida amb dos protagonistes: la llum i l'ombra,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • trabajo de sintesi 3r ESO
  • Pelicula Amadeus Mozart
  • Película Amadeus Mozart
  • Formulario de película de amadeus mozart
  • Wolfang Amadeus Mozart, El Gran Genio De La Música
  • Pelicula amadeus mozart
  • Amadeus mozart
  • trabajo de amadeus mozart (pelicula)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS