Cròniques De La Veritat Oculta Resum Historia Natural

Páginas: 2 (369 palabras) Publicado: 13 de abril de 2012
Història Natural

Argument: El narrador, el qual és el mateix protagonista de la història se’n va a viure una temporada al tròpic per descansar, i troba que és bastant semblant a les ciutatsoccidentals. Ens descriu la ciutat dient que està asfaltada amb construccions a l’americana i semàfors a cada cantonada, amb policies de carrer i tramvies.
El protagonista lloga un pis que inicialmentsemblava que s’hi podia viure moltbé, pero després resulta que el pis està ple d’insectes i animalots com cuques, rates, rèptils tropicals i escorpins entre d’altres. El protagonista és sent moltincomode en el pis ja que creu que els animalots el miren malament pero intenta acostumar-s’hi.
Un dimecres, el nosatre protagonista va sortir a pasejar, i quan va tornar es va trobar un tigre a la cuina,molt extranyat i espantat va vaixar correns a dir-li a la portera i aquesta li va respondre que era una cosa normal en època de pluges, que les tigresses es refugien als pisos per tal de parir i li vaaconsellar que se'n anés a un hotel uns dies mentres la tigresa paria, ja que segons diu la portera al final de l’obra “només causen molèsties en el moment de donar a llum”.

Tema: El tema d’aquestaobra de Pere Calders és que cada persona tenim el nostre lloc en el món i, quan l'abandonem, ens sentim desubicats.

Personatges: En aquesta història només apareixen tres personatges, elprotagonista, que és un home Europeu que va a viure al Tròpic, el llogater que és el propietari del pis que lloga el protagonista i la portera, una dona que treballa a l’edifici on viu el protagonista. Un altrapersonatge que apareix a l’obra és la tigresa que s’instala a la cuina del protagonista.

Punt de vista narratiu: El narrador d’aquesta obra està en primera persona per tant és un narrador intern.Explica un fet que ell ja ha viscut ja que explica tota la història en passat.

Registre: El llenguatge d’aquesta obra és una barreja entra llengua col·loquial i formal, ja que tota la història...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen De Tres De Los Cuentos De "Cròniques De La Veritat Oculta"
  • resum Cròniques de la veritat oculta
  • Croniques de la veritat Oculta
  • Cròniques de la veritat oculta
  • Resum Cròniques de la veritat oculta
  • Cròniques de la veritat oculta
  • Croniques De La Veritat Oculta
  • Pere Calders (Cròniques de la veritat oculta)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS