Cròniques de la veritat oculta

Páginas: 2 (351 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2011
‘’CRÒNIQUES DE LA VERITAT OCULTA’’ – Pere Calders

QUIETA NIT
La nit de Nadal, a casa d’una família catòlica, es presenta el Pare Noel. Els membres d’aquesta família li diuen que es deuhaver equivocat, ja que allà esperaven als Reis Mags. El Pare Noel insisteix dient que no s’ha equivocat. Els nens de la casa volen prescindir dels sentiments per a poder quedar-se els regalsque aquell home els portava. La mare no l’accepta, tot i que després d’un discurs que els hi fa, tant a ella com a tots els altres els hi passen dubtes pel cap sobre el que haurien de ferdavant d’aquesta situació. Quan el Pare Noel marxa d’aquella casa, el fill diu que vol quedar-se amb el regal que havia portat per a ell ( una escopeta de balins ) i la mare li fot unaclatellada.
En aquesta crònica es demostra la moralitat de la família, sobretot per part dels adults, ja que creuen en una cosa i no es fan enrere per comoditat. Es mantenen ferms en les obligacionsi creences que recolzen.
Pere Calders critica la societat d’avui en dia pel que fa a les tradicions. Cada vegada més agafem tradicions d’altres cultures i ens les fem nostres, deixant lesque realment hauríem de seguir de banda.

O ELL, O JO

Comença parlant d’un home que durant una temporada era tan feliç que s’ensopia. Un bon dia van inaugurar un parc d’atraccions a propde casa seva. El segon dia que va anar-hi, just abans de muntar-se a una atracció, va veure a un altre home exactament igual que ell. Els dos van mirar-se, van deixar el que estaven fent(comprant els tiquets per l’atracció) i van començar a barallar-se. Va haver de separar-los un policia, ja que la gent que passava per allà no s’atrevia a ficar-s’hi. L’home li havia desfigurat lacara a l’altre, i així va estar satisfet.
Aquesta crònica parla de com a la persona humana li agrada la seva singularitat, no només la personalitat, sinó també el físic i l’aparença.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cròniques de la veritat oculta
  • Cròniques de la veritat oculta
  • Croniques De La Veritat Oculta
  • Pere Calders (Cròniques de la veritat oculta)
  • Resumen De Tres De Los Cuentos De "Cròniques De La Veritat Oculta"
  • resum Cròniques de la veritat oculta
  • Croniques De La Veritat Oculta
  • Cròniques De La Veritat Oculta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS