crac del 1929

Páginas: 4 (979 palabras) Publicado: 4 de marzo de 2014
SOLUCIONS DE LA CRISI DEL 1929
INTRODUCCIÓ: Per recuperar l’activitat econòmica, diversos governs varen posar en pràctica mesures considerades heterodoxes. Pel seu compte, sense tenir relaciódirecta amb aquestes polítiques, un economista anglès, J.M. Keynes, va fer un diagnòstic adequat del que estaba passant i va proposar solucions noves per superar les dificultats.

DESENVOLUPAMENT: Esveu que a ningú dels que talla el bacallà se li ha passat pel cap, ni per un instant, donar un cop d’ull a les solucions que es van emprendre entre 1929 i 1939 per solucionar la crisi provocada pel crakbursàtil de 1929. Estem condemnats a repetir la Història.
L’any 1929, quan esclata la crisi i l’atur es dispara al 25%, hi havia a la presidència dels EUA el republicà moderat Herbert Hoover que vaoptar per esperar a que la economia es recuperés per ella mateixa i va criticar als països que adoptaven mesures de protecció envers els aturats, fets que van agreujar enormement la crisi, dinamitantla seva carrera.
 El 1932, ja sota la presidència del demòcrata Roosevelt, es posa en pràctica el “New Deal”, un conjunt de mesures socialdemòcrates per impulsar l’economia des de l’estat. Bàsicamentconsistien en:
Mesures per incentivar el consum i la ocupació
- Promoure l’augment dels salaris i del poder adquisitiu. Sou mínim interprofessional. Disminució de les hores de treball i la jornadalaboral. Augment els serveis públics i la protecció social, per tal que la població destini els seus recursos a augmentar el consum i no a cobrir despeses en educació o sanitat, creant així la Llei dela Seguretat Social.
-Fi del treball infantil, disminució de l’edat de jubilació i pensions públiques
- Impuls de grans projectes de creació pública d’ocupació per a joves aturats eninfraestructures, com el Cos de Protecció Mediambiental,  finançat amb dèficit públic, mitjançant l’emissió de Bons del Tresor i regulat per una agència pública amb capacitat per contractar directament aturats en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CRAC 1929
  • El crac de 1929
  • El crac de 1929
  • Crac
  • Crac
  • El Crac
  • la crac
  • 1929

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS