Crac del 29

Páginas: 6 (1303 palabras) Publicado: 15 de noviembre de 2014
CRAC DEL 29

ÍNDEX
-Les causes: Endeudament i inflación.
-Superproducció: Cargues financeres i reparació de guerra i relleu d’Europa.
-Sortida de la crisi: Mesures adoptades.
-Resultats.
CAUSES
Després de la Primera Guerra Mundial, Estats Units d'Amèrica era el principal país productor i exportador mundial de matèria primera, productes industrials i alimentaris, però el gran endeutamentque van aconseguir les principals nacions amb aquest país va originar que el bloc europeu suspengués les compres a la potència, pel que no tenia on col · locar l'excedent de producció donat el descens de les vendes a l'exterior.
Alguns autors afirmen que va ser a conseqüència d'un baix consum, més que de superproducció, és a dir, el problema no va ser l'excés d'oferta, sinó més aviat la reduccióde la demanda: en presentar baixos nivells de consum, no s'adquireix tot el que es produeix.
ENDEUDAMENT
Intern: a Estats Units, els inversors nord-americans, inverteixen tot l'estalvi de la seva vida ja que, amb pocs diners, es podien pastar grans fortunes; aquests començaven a comprar per mitjà de crèdits, però sense prou garanties ni mitjans per pagar, els agents de préstecs acudien al seubanc i lliuraven les fitxes de préstecs sense garanties, els bancs van acudir a la Reserva Federal d'or, però al no haver demanda, els inversors es queden sense diners per pagar els seus préstecs, i els bancs no podrien pagar la Reserva Federal, que es va quedar sense capital, i els bancs es van endeutar amb el país, els inversors endeutats amb els bancs són obligats a vendre i la borsa pateix unimportant descens, perdent els països gran part de les seves reserves d'or per la inflació.
Extern: una excessiva oferta i molt poca demanda va provocar endeutament i inflació que va fer que els països prenguessin mesures dràstiques per cobrir el seu endeutament, els països europeus demanen diners, sobretot a EUA després de la guerra, a causa de la reconstrucció. El deute públic de França es vamultiplicar per 6'5, la de Gran Bretanya per 11 i la d'Alemanya per 27.
INFLACIÓ
Conseqüències: l'oferta excessiva, juntament amb la sobreproducció, van causar la devaluació de les monedes europees enfront del dòlar, l'excessiva producció i l'escassa demanda van fer que la inflació dels préstecs creixés encara més; deutes creixen i els valors de les diferents matèries baixen al mercat, provocantl'absència de vendes de productes.

SUPERPRODUCCIÓ
CARGUES FINANCERES
Els estats europeus es veuen aclaparats per la necessitat de pagar pensions, per dur a terme la reconstrucció, etc.Fragmentació en diversos estats d'Europa central i oriental: Això suposa la ruptura de circuits or. Destrucció del sistema patró or: Sobre aquest sistema descansa el sistema de pagaments internacionals il'equilibri financer del segle XIX.
REPARACIONS DE GUERRA I EL RELLEU D’EUROPA
- El tractat de Versalles va estipular les reparacions de guerra que havien de pagar els països vençuts, especialment Alemanya. Les d'Alemanya van ser de tal magnitud que hipotecaven la seva economia durant 40 o 50 anys. - Durant la guerra, els estats bel · ligerants van postergar la producció de béns de consum en favor de laindústria d'armament. Això va provocar la pèrdua de mercats d'Europa en el món, i països com Canadà, Austràlia i Japó desenvolupessin la seva indústria per satisfer als mercats europeus i als mercats deixats al món per Europa. El major beneficiat va ser EUA que es va convertir en la primera potència industrial del món, amb el 42% de l'activitat industrial del món, en segon lloc, tothom li deviadiners a EUA, i en tercer lloc, Nova York es va convertir en el centre financer mundial, substituint Londres.
SORTIDA DE LA CRISI

A la dècada dels 30 els països mundials van assajar diferents formes per sortir de la depressió econòmica:
Liberalisme econòmic clàssic assajat pels països democràtics en el primer moment de la crisi (Gran Bretanya, França, EUA).
Les primeres solucions que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • crac 29
  • El crac del 29
  • Crac Del 29
  • Crac Del 29
  • Sobre el crac del 29
  • Crac Del 29, Consecuencias y Soluciones.
  • El Crac Del 29 (Resumen Corto)
  • El Crac del 29

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS