Crack 29

Páginas: 4 (917 palabras) Publicado: 10 de abril de 2011
[pic]

Lluc Dalmau Vall
3r A d’E.S.O.
Socials

b) Que vol dir crack borsàtil?
La borsa és un mercat de capitals on podem comprar i vendre valors, es a dir accions i obligacions. La situacióque es podria arribar a produir un crack borsàtil és quant hi hagués una pèrdua sobtada dels valors en la borsa i els preus baixessin en picat.

c) Descripció de l’episodi del 1929 i lesconseqüències que hi va haver a EUA.

DESCRIPCIÓ DE L’EPISODI DEL 1929
A principis del S XX es va viure una esplendor econòmica que es coneix com “els feliços anys 20” i a EUA com que no estaven tant afectatsper la guerra mundial doncs ells eren el centre de producció econòmica, com que veien que tot els hi anava molt bé van decidir començar a fer crèdits per als països que vivien la 1a guerra mundial inecessitaven diner, com per exemple Europa i d’altres.
A EUA la borsa de Nova York anava augmentant cada cop més, tant que famílies i empreses van invertir en la borsa. EUA va començar a produir més delo normal, perquè així farien encara més diners, però llavors Europa, estant en la 1a guerra mundial van començar a no comprar i es va produir un accés d’economia. Llavors, tots els productes que hihavien invertits en la borsa els seus preus van baixar, igual que la borsa, que va començar a baixar en picat fins que EUA es va quedar en crisis, i aquell dia, el 19 d’octubre i se’l coneix com “eldijous negre” i no només es van arruïnar les empreses sinó també, els bancs, que van ser els primers d’arruïnar-se, les famílies, les empreses van haver de tancar i molts obrers es van quedar sensefeina, i els que no es van quedar sense feina van haver de cobrar la meitat del sou que cobraven abans.
Llavors EUA va demanar els crèdits que havien deixat els altres països i es va convertir en unacrisi mundial.
El president d’ EUA Franklin Delano Rooselvelt va impulsar un pla econòmic que es va dir New Deal , a l’any 1932 que consistia en al món rural i grans obres públiques i control...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • crack del 29
  • El crack del 29
  • Crack del 29
  • El crack del 29
  • el crack del 29
  • El crack del 29
  • el crack del 29
  • Crack del 29

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS