Crack del 29

Páginas: 8 (1797 palabras) Publicado: 2 de octubre de 2014
EL CRAC DE LA BORSA DEL 1929













ÍNDEX
1. Causes de la fallida de la Borsa __________________________ pg.1
2. Desenvolupament del crac ______________________________ pg.2
3. Conseqüències ______________________________________ pg.3
3.1.Extensió territorial .......................................................... pg.3
3.2.Conseqüèncieseconòmiques .................................................. pg.3
3.3.Conseqüències socials ...................................................... pg.4
3.4.Conseqüències polítiques ...................................................... pg.4
4.Comparació: Crac del 29 i crisi actual ________________________ pg.4


















EL CRAC DE LA BORSA DEL 29En els anys vint l’economia americana va millorar molt i va créixer molt ràpidament ja que la gent invertia molts diners en la borsa de Nova York perquè els beneficis eres assegurats. L’economia funcionava molt bé gracies a l’elevada producció i demanda que hi havia a l’època. Invertir en borsa feia que moltes empreses es descapitalitzessin, és a dir, que perdessin diners el que duia a demanarpréstecs als bancs per poder finançar les seves empreses, inclusos els artesans i els pagesos, demanaven préstecs per invertir-hi pensant-se que els podrien retornar amb facilitat i amb l’esperança de que les coses segueixin tant bé. Malgrat això al 1928 algunes empreses van començar a fer fallida, és va deixar de construir i també es van retirar algunes de les inversions que es van fer a Europa, onva començar el malestar econòmic i social. Al 1929 les cotitzacions ja no poden continuar pujant i la gent posa a la venda la seves accions amb l’esperança d’aconseguir alts beneficis això va dur a terme una baixada de preu per l’oferta massiva d’accions. Així doncs, el crac va començar el 24 d’Octubre del 1929 els inversors tenien molta por a no poder vendre les seves accions el que els duria aperdre tot el que els pertanyia que va ser el que va ocórrer a molts d’ells. Els bancs van deixar de donar préstecs i esperaven que els inversos endeutats els tornessin els diners cosa que no es podien permetre per aquest motiu els banc van començar a quedar-se les seves accions i a vendre-les i treure’n diners.
1.Causes de la fallida de la Borsa
En quant a la borsa l’augment de lescotitzacions era ininterromput degut a la crisi industrial, ja que buscaven a la borsa els beneficis que no trobaven als seus negocis empresarials. El problema estava en que la demanda de les accions es mantenia amb capitals obtinguts mitjançant crèdits. L’origen d’ aquest creixement tenia característiques clarament especulatives que van desestabilitzar el desequilibri entre els valors del mercat i l’economia productiva (oferta i demanda). Hi va haver inversors que van decidir retirar els seus capitals perquè ja dubtaven del creixement il·limitat de la borsa.
L’ especulació no només va afectar al món de la borsa sinó que també va afectar al l’àmbit immobiliari. Es compraven cases i en uns quants mesos obtenien uns beneficis importants, es veia com una inversió fàcil que generava beneficisràpids.
Una altre de les causes d’aquest crac va ser la sobreproducció, és produïa molt i el mercat es va omplir de productes però la demanda no era tan alta com la producció. Tampoc hi havia tants mercat on poder vendre’ls això va dur a una saturació i es van acumular tots els productes ja que no es venien. Es va intentar solucionar mitjançant crèdits fàcils o venda amb pagament fraccionat. La gentcontinuava endeutant-se demanant préstecs per poder comprar-se electrodomèstics, automòbils i altres bens de consum.
En el sector del camp i de les matèries primes després de la guerra la demanda era elevada ja que tenien unes collites excel·lents això va portar als agricultors a demanar préstecs per a la nova maquinària i per comprar noves terres. Més tard, va reduir el nombre de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • crack del 29
  • El crack del 29
  • Crack del 29
  • El crack del 29
  • el crack del 29
  • El crack del 29
  • el crack del 29
  • Crack del 29

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS