Crash (Pel·licula)

Páginas: 11 (2541 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2013

1.- Què és discriminació positiva?. És moralment positiva?. Per què?

La discriminació positiva es el terme que es dóna a una acció que, a diferencia de la discriminació, pretén establir polítiques que donen a un determinat grup social, ètnic, minoritari o que històricament hagui sofrit discriminació a causa de injustícies socials, un tracte preferencial d’accés o distribució de certsrecursos o serveis, aixi com accés a determinats béns, con l’objectiu de millorar la qualitat de vida de grups desfavorits i compersar-los pels prejudicis o la discriminació de la que varen ser víctimas en el passat.

Es moralment positiva?. Per qué?
Sí, crec que si, perque fa que les actuacions possitivament dirigidas a reduir o, idealment, a eliminar les practiques discriminatòries en contra desectors històricament excluits com les dones o alguns grups ètnics, preferències sexuals o racionals.
Es pretémn augmentar la representació d’aquets, mitjançant un tractament preferencial per als mateixos i de mecanismes de selecció expressa i positivament encaminats a aquets propòsits. Així, es produeix una selecció “esbiaixada” basada en els caràcters que motiven o que tradicionalment han motivatla discriminació. Es a dir, que empleen instruments de discriminació inversa que es preten que operin con un mecanisme de compensació a favor d’aqueixos grups.
Els meus dubtes son debuts que a vegades poden esser motius de mes discriminació per part de le reste de societat, ja que aquesta quan veu que aquets grups són afavorits pel fet de la seva discriminació, es pot donar el resultat contrarial que es pretén. Però crec que la societat en general, s’ha de sentir moralment millor amb aquestas practiques.



2.- Definicions: aporofòbia, discriminació, apartheid, sexisme, heterosexisme.

Aporofòbia: Es sentir despreci o por al pobre, al sense mitjans, al desamparat,....

Discriminació: És el tracte diferent i menyspreador a una persona o colectiu en funció de les sevescaracterístiques étniques, de génere, d’orientació sexual, de religió, de parla, d’estament social,.....
1

Apartheid: Política racista practicada pel govern de la República Sudafricana des 1903 fins a 1991, tendent a dividir la població de Sudáfrica d’acord amb criteris racials i, en definitiva, a perpetuar la dominació de la minoria blanca sobre els diferents grups de població no blanca de laRSA (persones procedents de diversos països d’Asia, població aborigen, mulats, etc.)

Sexisme: Tendència discriminatoria que valora a les persones en raó del seu sexe, fora atendre a altres consideracions, con el seu treball o les seves aptituds.

Heterosexisme: L’heterosexisme denota la suposició que tothom és heterosexual i la creença que les persones heterosexuals són per naturalesasuperiors a les persones homosexuals i bisexuals. A més, l’heterosexisme indica la discriminació i el prejudici a favor de les persones heterosexuals i contra els gais, les lesbianes i els bisexuals.
Com a predisposició cap a les persones heterosexuals i l’heterosexualitat, l’heterosexisme es qualifica per estar “arrelat” i ser carácter´stic de les més importants institucions socials, culturals ieconomiques de la nostra societat.
L’heterosexisme engloba les creences i les actituds subjacents de tal preferencia.
L’heterosexisme no és un monopoli exclusiu de les persones heterosexuals. La gent de qualsevol orientació sexual, fins i tot gais, lesbianes i bisexuals, poden tenir creences heterosexistes dimanades de la noció cultural essencialista en la qual lemasculinitat (l’home) i le feminitat(le dona) es complementen entre sí.



3.- Comentari text Kant pag.124 (copiar texte i preguntes)

“L’ésser humà, considerat com a persona, està situat per damunt de qualsevol preu, perquè, com a tal, no es pot valorar tan sols com a mitjà per a fins aliens, fins i tot per als seus propis fins, sinó com un fi en si mateix; és a dir, posseeix una dignitat (un valor intern absolut), gràcies a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pel·licules
  • CRASH
  • crash
  • Crash
  • Crash
  • Crash
  • crash
  • Crash

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS