Creació de la pluja àcida

Páginas: 2 (475 palabras) Publicado: 14 de enero de 2015
Segons quin sigui el causant de la seva creació, hi ha dos tipus de pluja àcida, la provocada per l'home (antropogènica) i la d'origen natural, causat pels gasos volcànics.

La pluja àcida d'origenantropogènica
Aquesta és generada bàsicament pel desenvolupament industrial, la crema de combustibles fòssils o per la crema de vegetació la qual cosa produeix un gas contaminant, el qual viatja al'atmosfera ocasionant danys irreversibles. Aquests aerosols contaminants en fer contacte amb el vapor d'aigua atmosfèric tornen com pluja àcida.

La pluja àcida d'origen volcànic
És la pluja queposseeix quantitats intolerables de àcid sulfúric (H2SO4) i àcid Nítric (HNO3) dissolts en les seves gotes d'aigua, el que dificulta la vida del éssers vius del medi . Tots dos àcids es formen enreaccionar el triòxid de sofre (SO3) i el diòxid de nitrogen (NO2) amb l'aigua (H2O). De manera que l'acidesa de l'aigua pluja arriba significativament nivells que oscil·len entre 3.5 a 5.5 pel que fa al pHnormal de l'aigua que és aproximadament 6.5.

L'oxidació addicional dels òxids de sofre (SO2)i de nitrogen (NO) pot ser catalitzada pels
contaminants atmosfèrics, incloent les partícules sòlides iper la llum solar. Una vegada formats els òxids SO3 i NO2, reaccionen amb facilitat amb la humitat atmosfèrica per formar els àcids sulfúric (H2SO4) i nítric (HNO3) respectivament. Aquests romanendissociats en l'atmosfera i li imparteixen característiques àcides i, eventualment, es precipiten amb la boirina, la pluja o la neu, les que, per tant, tindran més acidesa en les rees que rebencontínuament aquests òxids que en les que no estan alterades. Per exemple, hi ha proves de que les centrals termoelèctriques especialment les que utilitzen combustible ric en sofre, estan molt relacionades ambla producció de pluja àcida.

Com a conseqüència de l'arrossegament de diverses substàncies, components naturals de l'aire, partícules sòlides, i degut fonamentalment a la dissolució del diòxid...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pluja àcida
  • La pluja àcida
  • pluja acida
  • La Pluja Àcida
  • La Pluja Àcida
  • Pluja àcida
  • Efecte De La Pluja Àcida Sobre Diferents Materials
  • la pluja àcida i l'efecte hivernacle

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS