Creació D'Un Espai De Lectura

Páginas: 3 (670 palabras) Publicado: 21 de noviembre de 2012
CREACIÓ D’UN ESPAI DE LECTURA

Espai de lectura al centre escolar: l’espai triat és una de les biblioteques del centre. N’hi ha dues. La primer disposa de tan sols una taula allargada i llibres enuns armaris. No és, doncs, un lloc gaire apropiat. La segona, molt més adient i agradable, és una classe en què s’han instal·lat uns prestatges, unes taules, i en un costat un espai amb un terra degoma i uns coixins força grossos. En aquest racó, ho hi ha cadires, per la qual cosa els nois i noies s’han d’asseure a terra. Està decorat d’una manera molt discreta i, a més, s’hi han de treure lessabates. Hi ha, doncs, un ambient relaxat, cosa que fa que sigui l’espai més apropiat per a estimular la lectura.

Destinataris: alumnes de 1r d’ESO.

Objectius: aquest projecte pretén que els noisi noies de 1r d’ESO vegin la lectura com un plaer i una font lúdica de coneixement. És ben sabut que els nens i nenes a mesura que creixen i s’apropen a l’ESO perden l’hàbit de lectura per agafar-ned’altres. Per això cal estimular-los en un espai agradable i amb un seguit de procediments i activitats que no siguin exclusivament la lectura, però que hi desemboquin d’una manera que sembli espontàniai natural, no forçada. Aquest projecte se centra en el gènere novel·lístic, tot i que fent-ne alguns retocs es podria estendre a la poesia i al teatre. Com podrem comprovar de les primeres vuitsessions preparades, l’objectiu és alternar activitats dinàmiques amb estones per llegir.

Temporització setmanal: tres hores setmanals (una sessió d’una hora cada una, tres dies la setmana).Programació:

1a sessió
La lectura proposada és un text d’alguna novel·la d’un escriptor català que se sàpiga que té gairebé un èxit assegurat en nois i noies de 13 o 14 anys. Per exemple, algunfragment d’una novel·la de Jordi Sierra i Fabra (posem per cas, Retrat de noia amb tatuatge o El temps de l’oblit) o de la sèrie del detectiu adolescent Flanagan, dels escriptors Andreu Martí i Jaume...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LECTURA D'UNA OBRA
  • Explotacio i administracio d'un espai web
  • Estudi acústic d'un espai
  • Creació D'Un Disc Dur Virtual En Format Vhd
  • Projecte de creació d’un restaurant
  • Espai Del Peix
  • Fitxa de lectura: Diari d’un jove maniàtic.
  • Tapís de la creació

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS