creación de la Unión Europea

Páginas: 19 (4739 palabras) Publicado: 30 de octubre de 2014
1 PROCES DE CONSTRUCCIÓ:LA CEE

Per a crear contrapés a la CEE, el Regne Unit i altres sis països van formar l'Asociació Europea de Lliure Comerç (EFTA) en 1960, però després de l'èxit de la CEE, el Regne Unit va iniciar negociacions per al seu ingrés en 1961. Dónes de llavors l'EFTA no hi ha deixat de perdre rellevància.
Charles de Gaulle va saber interpretar els ambivalències de RegneUnit, per la qual cosa és va oposar reiteradament al seu ingrés en la CEE, raó per la qual el Regne Unit va haver d'esperar que De Gaulle és retirara del govern en França per a vore acceptada la seua candidatura.
En 1962 és va establir la Política agrícola comuna (PAC) al crear-se el mercat únic per als productes agrícoles i una política de solidaritat per mitjà del Fons Europeu d'Orientació iGarantia Agrícola (FEOGA). Els fiques econòmiques del Tractat de la CEE és van complir gradualment i els tres comunitats (CEE, SECA i Euratom) van fusionar els seus respectius executius al juliol de 1967.
Els aranzels entre els països membres és van suprimir en 1968, adoptant-se un Aranzel Comú per als productes procedents de tercers països. Esta manera va entrar en vigor la Va unir Duanera.
Tractatsde Roma
Els Tractats de Roma firmats el 25 de març de 1957, són dos dels tractats de la Unió Europea. Ambdós tractats van ser firmats per Alemanya Occidental, Bèlgica, França, Itàlia, Luxemburg, i els Països Baixos.
El primer va establir la Comunitat Econòmica Europea (CEE) i el segon va establir la Comunitat Europea de l'Energia Atòmica (CEEA o Euratom). Després de ser ratificats pelsparlaments de cada estat, els tractats van entrar en vigor l'1 de gener de 1958 i el tractat de la CEE ha sigut modificat en nombroses ocasions. Des de llavors s'ha canviat de nom des del Tractat constitutiu de la Comunitat Econòmica Europea al Tractat constitutiu de la Comunitat Europea.
Van ser les primeres organitzacions internacionals supranacionals, després de la Comunitat Europea del Carbó i del'Acer (SECA), creada uns anys abans. Els tres conformen els "Tractats Constitutius" de les Comunitats Europees.
Els firmants de l'acord van ser Paul-Henri-Paul-Henri Spaak, Antonio Segni i Konrad Adenauer entre altres.
El resultat de la conferència va ser que les noves comunitats que compartirien l'Assemblea comuna (en l'actualitat l'Assemblea Parlamentària Europea), amb la SECA, ja amb el Tribunalde Justícia. No obstant, no compartixen el Consell de l'Alta Autoritat de la SECA. Les dos noves Altes Autoritats seria comissions, açò es va deure a una reducció dels seus poders. França es va mostrar reticent a acceptar més poders supranacionals i, per tant, les noves comissions que només tenen competències bàsiques i les decisions importants que han de ser aprovats pel Consell (vot permajoria).
La conferència va donar lloc a la firma, el 25 de març de 1957, dels Tractats de Roma, en el Palau dels Conservadors de Capitoli a Roma. Al març del 2007, la BBC va informar que els retards en la impressió del document, van provocar que el tractat firmat pels líders europeus va consistir en pàgines en blanc entre la seua portada i la pàgina de les firmes.
Els Tractats de Roma vansignificar un triomf per als europeistes que davant de la impossibilitat de consolidar de manera immediata una unió política, van desenvolupar un procés d'integració que afectara de manera gradual diversos sectors de l'economia, creant institucions supranacionals en les que els estats membres cedixen part de la seua sobirania sobre determinades competències.
2 CREACIÓ DE LA UNIÓ EUROPEA
Acord deSchengen
Acord firmat en Schengen (Luxemburg) el 14 de juny de 1985 per la República Federal d'Alemanya, França, Bèlgica, Holanda i Luxemburg, pel que els països firmants acorden la supressió gradual de controls en les fronteres comunes amb vista a la plena efectivitat de la lliure circulació de persones, mercaderies i servicis entre els Estats signataris. Itàlia es va incorporar a l'acord el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Creación Unión Europea
  • Union Europea
  • Union europea
  • Union Europea
  • Union Europea
  • la union europea
  • union europea
  • Union Europea

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS