creación de un restaurante (cat)

Páginas: 30 (7418 palabras) Publicado: 15 de abril de 2014
I.- Introducció


I.- Hipòtesi

El bar-restaurant Mas Duran ha tancat recentment.

Estic convençut de que el motiu del tancament ha estat una mala gestió empresarial, però crec que té una viabilitat econòmica bona.

Amb aquest treball, vull demostrar que amb un pla d’actuació estratègica i una racionalització de les despeses i una adequada oferta de serveis, el bar-restaurant MasDuran té un bon futur.


II.- Antecedents: entorn geogràfic i evolució del restaurant Mas Duran, fins al moment actual.


La Segarra

En primer lloc vull mostrar la ubicació del club esportiu Mas Duran ja que es troba a la comarca de la Segarra, aquesta comarca es troba a l’altiplà central de Catalunya. Té una extensió de 720Km2 i més de 20.000 habitants.

Aquesta comarca ha estat semprecruïlla de civilitzacions. Al segle XI esdevingué un dels baluards de la conquesta de terres ocupades per l’ Islam.

Així van anar-se formant els seus pobles, al cim dels tossals, amb funcions de guaita i defensa i els seus castells, torres i poblats fortificats, molts dels quals han arribat fins als nostres dies.

La diversitat d’altituds de la Segarra es correspon amb la diversitat dels seuspaisatges entre les planes cerealistes i la muntanya mitjana on els conreus dominants són l’olivera i l’ametller. La ramaderia constitueix un important complement de l’agricultura.

La indústria proporciona nombrosos llocs de treball a les poblacions més importants – Cervera, Guissona, Torà i Sant Guim de Freixenet – i pel que fa al comerç, cal destacar el mercat del divendres a Cervera i a lamateixa ciutat la fira de Sant Isidre, de maquinària agrícola.





La Ciutat de Cervera

Cervera és la capital de la Segarra amb 8.942 habitants. És centre d’una important activitat comercial, industrial i de serveis especialment relacionats amb l’activitat agrícola.

Té origen en una antiga fortificació, probablement musulmana, que el 1026 es va començar a construir per iniciativacomtal. La va conquerir definitivament, després d’haver-la sotmès a setge, el compte Ramon Berenguer I. El visitant no pot estar-se de visitar l’antic nucli emmurallat: el carrer Major, els carrerons de les Bruixes del segle XIII, de Sabater o de Sebolleria i la col·legiata gòtica de Santa María del segle XIV, amb el seu campanar octogonal i campanes ben singulars.

És molt important la Universitat,fundada el 1718 esdevingué arran del Decret de Nova Planta l’única universitat del Principat, situació que va perdurar fins al 1842. E 1982 es va erigir un monument a la Generalitat, obra de J.M. Subirachs en commemoració de les Corts Catalanes que reunides a la ciutat el 1359 van instituir la Diputació del General antecessora de la Generalitat de Catalunya.

Fou també a Cervera on l’infantFerran (futur Ferran II) va signar les capitulacions matrimonials amb la princesa Isabel de Castella.

Respecte a la vida cultural, cal considerar la Casa museu Duran i Santpere i la intensa activitat artística i musical de la localitat, especialment els cursos internacionals de música a l’estiu i les tradicionals representacions de la Passió. També cal fer constar les festes d’estiu (coml’aquelarre), la festa major de setembre i les festes del Santíssim Misteri i del carreró de les Bruixes.

La ciutat disposa a més de centres d’estudis- des de l’ensenyament primari fins a l’universitari- conservatori Municipal de Música i de pavellons poliesportius, així com també d’un ric ordit d’associacions culturals, recreatives i esportives.

En aquest entorn es on es troba el local analitzat.Antecedents del Club Mas Duran

El club esportiu Mas Durant va ser creat a la dècada dels 70. Com ja hem dit es troba situat a Cervera, la capital de comarca de la Segarra. Dins de Cervera es troba entre el barri antic i una nova zona urbanitzada.

Degut a que va ser el primer club esportiu de la zona, va tenir un passat amb molts socis. Últimament la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Creacion de un restaurante
  • Creacion De Un Restaurante
  • Creacion de un restaurante
  • creacion de un restaurante
  • creacion de restaurante
  • Creación de un restaurante
  • creacion de restaurante de comida raida
  • Creacion De Una Restaurante Y Todos Sus Derivados

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS