Creu en tu i esforça't

Páginas: 2 (428 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2013


MARIO ALONSO: CREU EN TU I ESFORÇA’T

El doctor Mario Alonso parla en primer lloc de la creativitat, que és la capacitat natural que tenim les persones per aflorar els recursos, possibilitatsi fortaleses que moltes vegades no sabem ni tan sols que les tenim dintre.
A vegades, quan mirem el nostre passat tendim a fixar-nos més en el que ens ha sortit malament, el que no va funcionar o nova passar.
Mario Alonso remarca que vol transmetre una experiència personal , que el nou pot sorgir de l’aparentment vell. Amb noves combinacions, noves formes de lligar elements que pareix que notinguin cap relació.
El tema de les creences és un tema molt profund i potent, quan es parla de creences, no es parla d’idees, sinó de coses que es viu i que no som conscients i que no esqüestionen, són així.
Les creences poden crear realitats en el ser humà. El cervell té una capacitat increïble d’apropar-se a la realitat i conèixer la realitat, d’establir relacions causa-efecte.Fonamentalment ens ajuda a sobreviure i a adaptar-nos.
El que passa, que en una metàfora que te òbviament les seves deficiències, però comparant el cervell amb un ordenador, el que s’obté d’ell no depèn sol laseva qualitat, sinó del programa que introduïm, el sistema operatiu. El sers humans, amb la ment, podem generar processos, sistemes operatius, que eviten que el cervell funcioni al nivell de lesseves possibilitats. Llavors, mentre nosaltres no canviem la capacitat d’observar, mentre no sigui un observador diferent a la realitat, no podrem veure una realitat diferent. La invitació per a nosaltresés en convertir-nos en diferents observadors de la realitat, no en convertir-nos en una persona diferent a quina som, sinó en ser molt més qui som.
Ser observador diferent a la realitat és lapossibilitat de tot ser humà té de trobar oportunitats d’on normalment no les veiem. Esta transformació en el observador implica conèixer un aspecte fonamental de la ment.
La ment conscient és de lo...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • creu i r
  • Davallement de la creu rubens
  • Les Filles De Les Tempestes: La Creu Del Nil
  • Projecte bàsic i executiu escola bressol creu alta
  • creu del 7 braços
  • Or gens de la Creu Roja
  • Tu I Yo
  • I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS