Crisi construcción: causas y conseqüencias

Páginas: 5 (1193 palabras) Publicado: 15 de febrero de 2012
Treball Macroeconomia II:





Crisi de la construcció: causes i conseqüències





















Crisi de la construcció: causes i conseqüències



Introducció



Anàlisi del problema

Causes

Conseqüències




Aplicació dels conceptes macroeconòmics a les conseqüències de la crisi

IS-LM

Preu dels habitatges curt terminiPreu dels habitatges a mig termini

Inversió a curt termini

Inversió a mig termini



Valoració econòmica



Conclusions



Bibliografia









Introducció



En aquest treball analitzarem la crisi de la construcció, buscant les seves causes i conseqüències. Basarem el nostre anàlisis en l’aplicació dels conceptes macroeconòmics que hem anat veien alllarg del desenvolupament de l’assignatura.

Que és la crisi de la construcció?

L’expressió “crisi de la construcció” fa referencia al conjunt d’indicadors econòmics que evidencien una forta davallada d’aquesta industria en el context d’una forta crisi econòmica mundial. La crisi de la construcció no ha afectat només a Espanya, hi ha altres països com Estats Units, el Regne Unit i Irlanda ques’han vist afectats per una crisi similar.

































Anàlisi del problema:

Causes

En primer lloc, parlarem de les causes de la crisi de la construcció a Espanya.

Una de les causes de l’actual crisi de la construcció que estem patin va ser l’increment dels preus dels habitatges, molt per sobre de l'IPC, uns increments ques'expliquen per la manca de terreny edificable, l'especulació i la requalificació de terrenys.

També va provocar la crisi un excés d'oferta i esgotament de la demanda, acompanyat d’un augment dels tipus d'interès i un augment de la taxa de morositat.

Per últim, ja quasi bé com a detonant, la crisi de la construcció va estar causada per un enduriment dels requisits per a la concessió de crèdits imoltes dificultats per a trobar finançament per part dels compradors, això es va deure a que estavem als inicis de l’actual crisi econòmica.



Conseqüències

Per una altra banda, també tenim que analitzar les conseqüències d’aquesta crisi, les quals aplicarem posterorment a diferents conceptes macroeconòmics. La primera de les conseqüències ha estat la fallida de moltes empreses delsector, la qual cosa va acompanyada d’un alt percentatge d'aturats en el sector. Posteriorment, hem pogut observar una baixada de preus dels habitatges, i també una situació d'inestabilitat i sobretot de desconfiança, que provoca una disminució del consum i de la inversió.













Aplicació dels conceptes macroeconòmics a les conseqüències de la crisi

IS-LM

Com aconseqüència de la inestabilitat econòmica i la desconfiança es produeix una disminució del consum, i a més de la inversió produït per la incertesa i l’augment del tipo d’interès. Això fa que la IS es desplaci cap a l’esquerra i ens disminueixi la renda.



i

LM

IS’ 0



IS

Y





Les injeccions de capital per part del banccentral per augmentar la solvència de les entitats provoca un augment de l’oferta monetària, que igual que la caiguda en el nivell dels preus de l’habitatge i les disminucions en la demanda de diner causat per l’augment del tipus d’interès, fan que la LM es desplaci cap a la dreta i ens permeti recuperar una petita part de la renda perduda anteriorment.



i

LM

IS’ LM’



FIS

Y





Preu dels habitatges curt termini

Una de les conseqüencies d’aquesta crisi ha estat que han baixats els preus, per això analitzarem a contunuació quins efectes té aquesta baixada sobre els altres indicadors macroeconòmics.



P OA0 W FP0 FW0

DA1 DA0 OA1 OA2...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Causas De La Crisi De America Latina
  • Causas i consequencias de la guerra mundial
  • Primera guerra mundial: causas y consequencias
  • Impactos ambientales a causa de la construcción
  • TP CONSTRUCCIÓN DE ÁRBOL DE CAUSAS
  • Causas y consequencias de la revolucion cubana
  • Definicion, causas y consequencias guerra fria
  • Diagrama causa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS