Crisi de líbia

Páginas: 3 (591 palabras) Publicado: 29 de marzo de 2011
Geografia
Crisi de Líbia

1) Busca informació sobre l’actual crisi de Líbia.
a) Marc geogràfic. Busca un mapa amb la localització del país i digues on està situat.
b) Esbrina elsrecursos de què disposa Líbia i quina relació comercial existeix entre Espanya i aquest país.
c) Busca informació sobre el paper de les Nacions Unides, d’Estats Units i de la OTAN en aquestaguerra.

a) Marc geogràfic.

Com es pot observar en el mapa que hi ha a continuació, Líbia es troba al nord del continent africà, concretament a la zona subsahariana o també denominat Magribislàmic. Les fronteres són les següents: limita al nord amb la mar Mediterrània, a l'oest amb Tunísia i Algèria, al sud-oest amb el Níger, al sud amb el Txad, al sud-est amb el Sudan i a l'est amb Egipte.b) Recursos de Líbia i relació comercial entre Espanya i aquest país.

Recursos naturals
En relació als recursos naturals cal destacar que el principal recurs natural que té Líbia ésel petroli, to i així aquest país també explota gas natural, guix, ferro, calcària, sal marina, coure i potassi.
Relació comercial Espanya-Líbia
Com podem observar en les gràfiques següents labalança comercial entre Espanya i Líbia està clarament desequilibrada a favor del país àrab.
Les exportacions espanyoles son de tan sols 243.667 milers euros, mentre que les importacions arriben fins als1.893.865 milers d’euros, principalment per la compra petroli.
En relació a les exportacions espanyoles cal destacar que la major part d’aquestes son de caràcter armamentista així com també hifreqüenten les exportacions de vehicles, aparells i material elèctric, productes de ceràmica, etc.
Ara bé, pel que fa a les importacions provinents de Líbia, com ja s’ha comentat abans destaca, en primerlloc, la importació de petroli, no obstant Líbia exporta a Espanya ferro, acer, productes químics màquines i aparells mecànics, materials plàstics, coure, entre d’altres.
Per concloure aquest...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • crisi
  • Libia
  • Libia
  • libia
  • libi a
  • LIBIA
  • Libia
  • Libia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS