crisi del petroli

Páginas: 4 (929 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2013
Crisi: Pertorbació de l'activitat econòmica per raons inherents al seu funcionament. La situació de crisi prové generalment d'una insuficiència de demanda per a absorbir tota la producció.

CRISIECONÒMICA DEL 1973
La coneguda com la crisi del petroli, és la darrera gran crisi econòmica internacional, Té el seu origen en el fort increment dels preus del petroli i el desencadenament de la qualse situa l'any 1973. De fet, però, la crisi s'anava covant des de la segona meitat dels anys seixanta. El motiu immediat consisteix en el procés inflacionista del preu del petroli, provocat perl'excessiu creixement de la liquiditat, tant la internacional com la pròpia dels principals països industrials. El cost real de l'elevació del petroli no fou plenament assumit per molts dels païsosindustrialitzats. I, en 1979-80 s'esdevingué una segona forta puja del petroli, davant la qual la reacció dels governs fou molt més enèrgica. La llarga durada de la crisi, però, i les incògnites sobre quanpodrà ésser superada, tenen llur explicació en una altra causa: l'excessiu creixement de la presència de l'estat en l'economia, a través de l'establiment d'una economia del benestar, per sobre de lespossibilitats reals del país, i la seva intervenció en el sistema productiu. Aquest comportament de l'estat, coincidint amb la crisi econòmica, ha donat lloc a l'aparició d'enormes dèficits públics enla majoria de països, el finançament dels quals és el primer obstacle amb què es troben les polítiques dirigides a reduir-los.


PACTES DE LA MONCLOA
Per tal de posar les bases del procésconstituent i fer front a la crisi econòmica, el govern de la UCD, els partits d'oposició i els sindicats van signar uns acords al Palau de la Moncloa en 1977-78. Es va tractar d'un gran pacte social per ferfront a la crisi econòmica i posar les bases de l'Estat del benestar.

Els pactes van ser signats el 25 d'octubre de 1977 pels principals partits, organitzacions empresarials i centrals sindicals...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • petrolio
  • El Petroli
  • Petrolio
  • el petrolio
  • petrolio
  • el petrolio
  • crisi
  • Preguntes Del Petroli

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS